Husa

Husí maso je velmi chutné, i když poměrně tučné, jeho barva je tmavší barvu než u masa ostatní drůbeže. Husí játra a sádlo patří mezi delikatesy, ve Francii z nich připravují vynikající lahůdkové paštiky. Recepty na ně, ale mnohé další, jako je například pečená nebo svatomastinská husa najdete v této části. Husa, připravená podle nich vám určitě bude chutnat.

 

Seřadit
Nalezeno 195 receptů
Zobrazení

Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme. Takto připravíme základní pěnu z husích jater,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem. Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 75 min Počet komentářů k receptu1

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omytá játra osušíme a posolíme. Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden). Připravená játra...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody. Husy po obou stranách...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 145 min

Husí žaludky opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř, nové koření a vaříme. K poloměkkým žaludkům přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 180 min

Játra omyjeme a namočíme na 2-3 hodiny do mléka. Osmahneme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a dusíme doměkka. Necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Játra omyjeme a osušíme, protáhneme spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, zapícháme do nich hřebíčky, osolíme, opepříme a zalijeme husím...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Játra omyjeme, osušíme, opepříme a vložíme do vína. Přidáme hřebíček a zvolna dusíme asi půl hodiny. Studená játra prolisujeme přes síto. Necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 200 min

Játra a maso umeleme na velmi jemno. Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Husí játra, maso a podušenou cibuli umeleme na jemno. Do směsi zašleháme vejce, smetanu, koření a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme. Přidáme vejce a našleháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Vykostíme husí prsíčka a dvakrát semeleme na masovém mlýnku. Navlhčíme housku vodou nebo vývarem a vymačkáme. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Připravíme nádivku - žaludek, maso, játra, cibuli a namočenou a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vejce, sůl a pepř. Husí krk...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Výhonky alfalfa propláchneme a očistíme. Cizrnu necháme okapat na sítě. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Kukuřici necháme rovněž...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Očištěná játra nakrájíme na plátky a ponoříme je na sítku do vařící vody. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a mírně zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Grapefruity a pomela oloupeme, odstraníme bílou dužinu a vykrojíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V osolené vodě vaříme naporcované husí maso. Po chvíli varu přidáme oprané kroupy a nabobtnalý hrách, který jsme den předem namočili do studené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 190 min

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přimícháme mouku a osmahneme. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme šťávu z pečeně (vypečené sádlo), dle chuti...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni játra a opečeme po obou stranách. Následně játra mírně podlijeme a dusíme zhruba 15 minut....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omytá játra odblaníme a uprostřed nařízneme. Naplníme je plátky lanýže, obalíme plátky slaniny a posypeme paštikovým kořením. Dno pekáčku vyložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Omytá a odblaněná játra protkneme mandlemi a hřebíčkem. V pekáčku rozpálíme sádlo, vložíme játra a pečeme v troubě asi 20 minut za častého...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěná stehna osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Maso vložíme do pekáčku, ve kterém jsme rozškvařili husí sádlo a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Očištěnou a omytou husu naporcujeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, opepříme a okořeníme zázvorem. Na husím sádle osmahneme jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Očištěnou a omytou husu osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme ve vyhřáté troubě 1 hodinu. Dopékáme za...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Očištěná a odblaněná játra opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěná játra nakrájíme na kostičky a krátce je podusíme spolu s houbami na cibulce se sádlem. Podušená játra vmícháme do rýže, ještě chvíli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěná játra nakrájíme na silnější plátky, obalíme lehce v mouce a zprudka opečeme na sádle. Přidáme jemně pokrájenou cibuli a zvolna dusíme pod...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěná a omytá stehna podusíme na cibuli a sádle. K měkkým stehnům přidáme nakrouhané zelí, okmínujeme, osolíme a osladíme. Nakonec vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Omytá prsa zbavíme kůže, vykostíme, nakrájíme a umeleme. Žemli namočíme v mléce, necháme nasáknout, potom vymačkáme a přidáme k mletému masu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme mletou papriku, česnek a očištěná játra nakrájená na kousky. Vše dusíme asi 10 minut. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytá a očištěná husí játra podusíme s kořením. Propláchnutou rýži uvaříme do měkka a smícháme s nastrouhaným sýrem. Na talíře upravíme rýži,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytá a očištěná husí prsa obalíme prolisovaným česnekem a osolíme. Maso vložíme do pekáčku, přidáme sádlo a dáme do trouby péci. Podléváme jen...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Očištěná a omytá játra vložíme do vyššího hrnce a přidáme tolik syrového sádla (nakrájeného na kostky), aby byla játra zakryta. Přilijeme naběračku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Ohřejeme med a sójovou omáčku. Přidáme očištěnou, nasekanou feferonku. Omytá husí stehna několikrát propíchneme a vetřeme do nich sůl, pepř a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Z očištěné husy oddělíme křídla a krk. Do masa vetřeme sůl a pepř a husu naplníme oloupanými jablky a mandlemi. Na tučných místech maso propíchneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 200 min

Očištěná a omytá husí stehna vložíme do dvou litrů osolené vroucí vody, vaříme asi 90 minut. Mrkev, celer a brambory oloupeme, spolu s omytým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 190 min

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Očištěné a omyté husí maso i s drůbky nadrobno nasekáme, přidáme k cibuli a opečeme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěnou husu omyjeme a zbavíme křídel a krku. Maso na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, šalotku na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 180 min

Očištěnou husu omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Oloupanou mrkev a petržel nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nahrubo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Omytou, osolenou a opepřenou husu potřeme z venku i zevnitř citrónovou šťávou a necháme 1 hodinu odležet. Oloupeme pečené kaštany a přidáme je do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 240 min

Očištěná a omytá husí stehna předvaříme v menším množství vody, aby vývar byl silný. Zalijeme jím propláchnutou rýži a dusíme ji do poloměkka. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Husí játra omyjeme, očistíme a osušíme. Lehce je poprášíme pepřem a obalíme v hladké mouce. Játra opékáme na rozehřátém sádle asi 3 minuty po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěnou menší husu omyjeme, rozporcujeme a dáme vařit do hrnce se 4 l vody. Přidáme sůl, pepř a nakrájenou kořenovou zeleninu. Nadrobno...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 155 min

Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Na pánvi rozpustíme máslo a husí játra na něm usmažíme z obou stran jako řízečky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Plátky husích jater osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a usmažíme na másle. Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle zlehka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo a plátky husích jater na něm osmažíme po obou stranách....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist