Husí játra

Husí játra jsou výjimečná delikata, připraví se v studené i teplé podobě. Husí játra se mohou péct, smažit, dusit i vařit ve vodní lázni. Připravují se z nich vynikající paštiky. V této části najdete recepty na různé lahůdky z husích jater, které byste určitě měli vyzkoušet - některé mohou být třeba zajímavým a chutným zpestřením stolu na Vánoce nebo Velikonoce.

Seřadit
Nalezeno 80 receptů
Zobrazení

Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme. Takto připravíme základní pěnu z husích jater,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Játra omyjeme a namočíme na 2-3 hodiny do mléka. Osmahneme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a dusíme doměkka. Necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Játra omyjeme a osušíme, protáhneme spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, zapícháme do nich hřebíčky, osolíme, opepříme a zalijeme husím...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Játra omyjeme, osušíme, opepříme a vložíme do vína. Přidáme hřebíček a zvolna dusíme asi půl hodiny. Studená játra prolisujeme přes síto. Necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Játra a maso umeleme na velmi jemno. Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Husí játra, maso a podušenou cibuli umeleme na jemno. Do směsi zašleháme vejce, smetanu, koření a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme. Přidáme vejce a našleháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Očištěná játra nakrájíme na plátky a ponoříme je na sítku do vařící vody. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a mírně zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omytá a očištěná husí játra podusíme s kořením. Propláchnutou rýži uvaříme do měkka a smícháme s nastrouhaným sýrem. Na talíře upravíme rýži,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěná a omytá játra vložíme do vyššího hrnce a přidáme tolik syrového sádla (nakrájeného na kostky), aby byla játra zakryta. Přilijeme naběračku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Husí játra omyjeme, očistíme a osušíme. Lehce je poprášíme pepřem a obalíme v hladké mouce. Játra opékáme na rozehřátém sádle asi 3 minuty po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Na pánvi rozpustíme máslo a husí játra na něm usmažíme z obou stran jako řízečky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Plátky husích jater osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a usmažíme na másle. Lanýže a chřest nakrájíme na proužky a na másle zlehka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo a plátky husích jater na něm osmažíme po obou stranách....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Vložíme do mísy a vmícháme máslo. Na pánvi rozpustíme 50 g másla, husí játra...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté maso z krůty, kuřete a drůbeží játra (krůtí, husí, kuřecí) nakrájíme na kostky a slaninu na proužky. Vše v míse osolíme, opepříme a napícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Husu očistíme, omyjeme a odřízneme končetiny. Husu vykostíme tak, že nám zůstane velký plát masa v celku, který z každé strany osolíme. Kůži...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 240 min

Do mísy vložíme paštiku z husích jater, přidáme nadrobno pokrájené, orestované lanýže, rozměklé máslo a šlehačem vyšleháme do pěny. Ze smetany...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Do mísy vložíme husí játra, pokrájená kuřecí prsa, bešamelovou omáčku, vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Do kaše ještě vmícháme husí paštiku a máslo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Husí játra, šunku a uzený jazyk pokrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme bešamelovou omáčku a rozmixujeme. Do vzniklé kaše přimícháme husí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Vezmeme 3 plátky husích jater, obalíme je v mouce a usmažíme po obou stranách v části rozehřátého másla. Osolíme až po usmažení. Lanýže očistíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Vepřové a telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, posypeme lžičkou čerstvého rozmarýnu, zalijeme bílým vínem, necháme přes noc v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme husí játra a opečeme z obou stran. Játra vidličkou rozdrobíme, přimícháme vejce, bešamel a touto směsí naplníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Kuřecí prsíčka trochu naklepeme a vložíme do hrnce, kde jsme rozehřáli máslo. Přidáme plátky lanýžů a lehce orestujeme. Podlijeme vývarem, vínem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Žampiony nakrájíme na plátky. Husí játra usmažíme na části másla jako řízečky. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do mixéru dáme husí játra, smetanu a žloutky a dohladka rozšleháme. Slepičí vývar přivedeme do varu, odstavíme a vmícháme přecezenou rozmixovanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Fenykl nakrájíme a uvaříme v páře. Holuba očistíme, osolíme a opepříme. Uvaříme brambory,zeleninu nakrájíme podusíme na oleji přidáme holuba,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Telecí mozeček spaříme a odblaníme. Vložíme do vařící vody, osolíme a vaříme 40 minut. Okapaný mozeček nakrájíme na velmi malé kousky, husí játra...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Brzlíky vhodíme na pár minut do vroucí vody, přendáme do studené vody, po chvíli vyndáme a vymačkáme. Z brzlíků nakrájíme plátky, osolíme, opepříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist