Kachna
Kachní maso je poměrně tučné a má hnědočervenou barvu. Velmi často se používá ve francouzské a čínské kuchyni, mezi vyhlášené lahůdky patří kachní sádlo a játra. Maso kachny je vždy nutné důkladně tepelně upravit. Pečená kachnu, marinovaná kachní prsíčka a další vynikající jídla, připravená podle našich receptů vás mile překvapí jejich lahodnou chutí.
Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do vnitřku kachny dáme celá jablka bez jádřinců a břicho...
Kachnu omyjeme studenou vodou, odřízneme biskupa, osolíme a okmínujeme ji na povrchu i uvnitř. Kachnu v pekáči podlijeme vodou a pečeme v troubě...
Očištěnou a vykuchanou kachnu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Velký pomeranč rozpůlíme, jednu půlku vložíme kachně do břišní dutiny,...
Sůl roztlučeme s pepřem, koriandrem, jalovcem, česnekem a tymiánem na hrubou pastu. Pastou potřeme omytá a osušená kachní stehna, která vložíme do...
Propláchnuté fazole vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 2 hodiny bobtnat. V pánvi na olivovém...
Kachny očistíme, opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a po obou stranách dozlatova...
Na tenké proužky nakrájíme anglickou slaninu, osmahneme a přidáme kachní játra. Nesolíme, jen okořeníme, podléváme vínem a smažíme 10 minut....
Troubu předehřejeme na 180C. Do mandarinkové šťávy vmícháme 4plátky zázvoru, anýz, hořčičné semínko, celou skořici a bobkové listy. Kachnu...
Kachnu vykucháme a odstraníme všechen tuk. Cibuli a zeleninu pokrájíme a zpěníme na másle vložíme osolenou kachnu a opečeme, přidáme koření...
Kůži na prsou důkladně propíchneme vidličkou, přelijeme vroucí vodou a necháme oschnout. V pánvi, nejlépe silnostěnné a nepřilnavé pomalu opékáme...
Kachní prsíčka nařízneme tak, že ostrým nožem uděláme do kůže úhlopříčné rovnoběžné zářezy ve vzdálenosti cca 1cm. Do mělké mísy nalijeme 5 lžic...
Z pomerančů vylisujeme šťávu. Na omáčku smícháme 2lžíce šťávy s medem. Zbytek šťávy nalijeme do mísy, vložíme naříznutá kachní prsa kůží nahoru,...
Marinádu připravíme tak, že smícháme med, anýz, sójovou omáčku, zázvor, kůru a šťávu z citronu a asi 10min povaříme. Poté procedíme přes síto a...
Kachní stehna nejprve zbavíme kůže, vykostíme je a maso nakrájíme nadrobno. Ve woku rozpálíme olej a maso postupně zprudka orestujeme. Poté vyjmeme...
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme očištěnou, na porce rozdělenou a osolenou kachnu, okmínujeme ji, podlijeme a dusíme. Když je maso téměř...
Kachnu osolíme zevnitř i zvenčí, opepříme a potřeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 200 stupních. Občas podléváme teplou vodou...
Na marinádu smícháme ve velké míse med, sójovou omáčku a koření, vložíme kachní prsa kůží nahoru a zakryté necháme marinovat při pokojové teplotě...
Kachnu očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Přidáme ocet, všechno koření (kmín, pepř, zázvor) a zamícháme. ...
V citronové šťávě utřeme všechno koření (chilli, kari, zázvor). Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle a přidáme koření se šťávou, utřený...
Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme...