Krocan

Krocaní maso je velmi chutné a zdravé - má velmi mnoho bílkovin ve svalovině a málo tuku. Maso krocana je tepelně upravené poměrně rychle a velmi dobře přijímá chuť koření. V kuchyni se nejčastěji připravuje pečený krocan nebo krocan na víně, je ale mnoho dalších receptů, podle kterých si můžete krocana připravit. Konečnou chutí budete určitě příjemně překvapeni. 

Seřadit
Nalezeno 13 receptů
Zobrazení

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omytá játra osušíme a posolíme. Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden). Připravená játra...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody. Husy po obou stranách...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 145 min

Husí žaludky opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř, nové koření a vaříme. K poloměkkým žaludkům přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 180 min

Játra omyjeme a namočíme na 2-3 hodiny do mléka. Osmahneme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a dusíme doměkka. Necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Játra omyjeme a osušíme, protáhneme spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, zapícháme do nich hřebíčky, osolíme, opepříme a zalijeme husím...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Játra omyjeme, osušíme, opepříme a vložíme do vína. Přidáme hřebíček a zvolna dusíme asi půl hodiny. Studená játra prolisujeme přes síto. Necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 200 min

Játra a maso umeleme na velmi jemno. Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Husí játra, maso a podušenou cibuli umeleme na jemno. Do směsi zašleháme vejce, smetanu, koření a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme. Přidáme vejce a našleháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Vykostíme husí prsíčka a dvakrát semeleme na masovém mlýnku. Navlhčíme housku vodou nebo vývarem a vymačkáme. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Připravíme nádivku - žaludek, maso, játra, cibuli a namočenou a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vejce, sůl a pepř. Husí krk...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Omyjeme krocana, zevnitř i zvenčí osolíme. Na nudličky nakrájíme slaninu a třetinou protkneme prsíčka. Zbylou slaninu dáme do pekáče, zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Výhonky alfalfa propláchneme a očistíme. Cizrnu necháme okapat na sítě. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Kukuřici necháme rovněž...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Očištěná játra nakrájíme na plátky a ponoříme je na sítku do vařící vody. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a mírně zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Grapefruity a pomela oloupeme, odstraníme bílou dužinu a vykrojíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V osolené vodě vaříme naporcované husí maso. Po chvíli varu přidáme oprané kroupy a nabobtnalý hrách, který jsme den předem namočili do studené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 190 min

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přimícháme mouku a osmahneme. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme šťávu z pečeně (vypečené sádlo), dle chuti...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist