Krůta

Krůtí maso je jedno z nejchutnějších a nejhodnotnějších. Maso krůty obsahuje velmi mnoho bílkovin, vitamín B, různé minerály a málo tuku. Je poměrně rychle tepelně upravené a velmi dobře přijímá chuť koření. V USA je pečená krůta tradičním jídlem na Den díkuvzdání, ve Velké Británii se už od 16. století servíruje na Vánoce. Především v těchto dvou státech se často připravuje nadívaná krůta, velmi chutná je nádivka z jedlých kaštanů. u nás jsou velmi oblíbená grilovaná krůtí prsa. Recepty na tato tradiční, ale i mnohá další jídla z masa krůty najdete zv této části.

 

Seřadit
Nalezeno 491 receptů
Zobrazení

Omytá krůtí stehna rozsekneme na 4 porce, znovu omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 85 min Počet komentářů k receptu1

Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Do osoleného vroucího vývaru z drůbeže dáme očištěný, opláchnutý a na kostičky nakrájený pórek, na kostičky nakrájené uvařené slepičí maso a krátce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Rozmíchaná vejce vlijeme do horkého oleje a usmažíme je. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, očištěný, omytý pórek, paprikové lusky, na plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Olej rozehřejeme v hluboké pánvi a vlijeme do něj rozšlehaná, osolená vejce. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený pórek, šunku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Slepice očistíme, opláchneme, vložíme do mírně osolené vody a uvedeme do varu. Přidáme nové koření a zvolna vaříme. Po půl hodině varu přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Slepice očistíme, omyjeme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř je mírně osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Slepice očistíme, opláchneme, rozporcujeme, nasekneme v kloubech a osolíme. Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ji dorůžova na třetině dávky tuku....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Na rozpáleném oleji osmahneme vykoštěné krůtí stehno nakrájené na kostky, cibuli na kolečka, mrkev a pórek na špalíky. Ještě chvíli opékáme, potom...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Očistíme a omyjeme slepici. Poté ji vložíme do vroucí vody. Česnek a cibuli oloupeme, celer, mrkev, peržel a cibuli očistíme a přidáme k slepici....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Uvařenou slepici hustě protkneme na prsou slaninou a osolíme ji po obou stranách. Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Slepici očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a podusíme na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s mletou paprikou. Během...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Uvaříme spolu slepici a zeleninu ve vodě s kořením, dokud není slepice měkká. Připravíme si zavářku - rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Dusíme ji na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s paprikou. Během dušení jen...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme česnek utřený se solí, omyté čtvrtky slepice, namočené a překrájené houby, rajčatovou šťávu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Uvařenou slepici naporcujeme, osolíme a opečeme na másle. Poté ji mírně podlijeme, podusíme zhruba 10 minut, přidáme oloupané a na menší kostky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Omytou slepici rozkrájíme na menší kusy a s cibulí a zeleninou ji uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom maso vykostíme a rozemeleme. Z másla a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Na sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, omytá krůtí stehna a nakrájenou kořenovou zeleninu. Dusíme ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist