Krůta - ostatní
Krůtí maso je jedno z nejchutnějších a nejhodnotnějších. Maso krůty obsahuje velmi mnoho bílkovin, vitamín B, různé minerály a málo tuku. Je poměrně rychle tepelně upravené a velmi dobře přijímá chuť koření. V USA je pečená krůta tradičním jídlem na Den díkuvzdání, ve Velké Británii se už od 16. století servíruje na Vánoce. Především v těchto dvou státech se často připravuje nadívaná krůta, velmi chutná je nádivka z jedlých kaštanů. u nás jsou velmi oblíbená grilovaná krůtí prsa. Recepty na tato tradiční, ale i mnohá další jídla z masa krůty najdete zv této části.
Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce. Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra...
Na malé kousky pokrájíme krůtí maso, osmahneme ho na větší pánvi na oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, lžičku...
Rozehřejeme olej ve velké železné pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, čili papričku a papriku a 5 minut smažíme za stálého míchání. Přidáme mleté...
Očištěnou a omytou krůtu protkneme na prsou polovinou slaniny, osolíme a pečeme na zbylé slanině a na másle. Cibuli jemně nakrájíme a přidáme k...
Krůtí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem a rozložíme na pečicí papír do tvaru obdélníku tak, aby se částečně překrývaly. ...
Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Osolíme, okořeníme, promícháme a zformujeme do 2 steaků. Maso necháme v chladu 30 minut uležet. ...
Kompotované broskve necháme okapat. Vařené (nebo pečené) krůtí maso jemně umeleme. Na oleji zpěníme kari koření, přidáme je k masu s ostatním...
Krůtu omyjeme, osušíme a zevnitř i na povrchu potřeme solí, pepřem a lžící másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na pekáči asi 30 minut prsíčky...
Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí každou...
Maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Ve větší míse smícháme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a maso. ...
Játra zbavíme všech blan a šlach, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 3–4 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky. Na čtyři...
Srdíčka zbavíme šlach a cévek, očistíme a zasypeme moukou, pak je nakrájíme na tenké plátky. V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme...
Rohlík namočíme do vlažné vody. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky omyjeme, vytřeseme vodu, otrháme lístky (několik...
Očištěné a omyté porce krůty osolíme, opepříme a opečeme na másle. Na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opečené...
Očištěné krůtí maso nakrájíme na porce, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso protkneme slaninou. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme...
Upečené krůtí maso vykostíme, polovinu nakrájíme na kostičky a polovinu umeleme. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel a přimícháme maso...
Očištěnou a omytou krůtu potřeme uvnitř i na povrchu česnekem utřeným se solí. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, smícháme se solí,...
Krůtí srdíčka očistíme, omyjeme a osušíme. Mírně je posypeme hladkou mouku a nakrájíme na tenké plátky. V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme...
Očištěné a omyté krůtí maso naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce na másle mírně opečeme po všech stranách, přidáme najemno...
Omyté porce krůtího masa osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po všech stranách na oleji. Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme v troubě...