Krůta - ostatní

Krůtí maso je jedno z nejchutnějších a nejhodnotnějších. Maso krůty obsahuje velmi mnoho bílkovin, vitamín B, různé minerály a málo tuku. Je poměrně rychle tepelně upravené a velmi dobře přijímá chuť koření. V USA je pečená krůta tradičním jídlem na Den díkuvzdání, ve Velké Británii se už od 16. století servíruje na Vánoce. Především v těchto dvou státech se často připravuje nadívaná krůta, velmi chutná je nádivka z jedlých kaštanů. u nás jsou velmi oblíbená grilovaná krůtí prsa. Recepty na tato tradiční, ale i mnohá další jídla z masa krůty najdete zv této části.

 

Seřadit
Nalezeno 71 receptů
Zobrazení

Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce. Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 220 min Počet komentářů k receptu1

Na malé kousky pokrájíme krůtí maso, osmahneme ho na větší pánvi na oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, lžičku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rozehřejeme olej ve velké železné pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, čili papričku a papriku a 5 minut smažíme za stálého míchání. Přidáme mleté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěnou a omytou krůtu protkneme na prsou polovinou slaniny, osolíme a pečeme na zbylé slanině a na másle. Cibuli jemně nakrájíme a přidáme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 195 min

Krůtí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem a rozložíme na pečicí papír do tvaru obdélníku tak, aby se částečně překrývaly. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Omyté maso nakrájíme na kousky a jemně umeleme. Osolíme, okořeníme, promícháme a zformujeme do 2 steaků. Maso necháme v chladu 30 minut uležet. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Kompotované broskve necháme okapat. Vařené (nebo pečené) krůtí maso jemně umeleme. Na oleji zpěníme kari koření, přidáme je k masu s ostatním...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Krůtu omyjeme, osušíme a zevnitř i na povrchu potřeme solí, pepřem a lžící másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na pekáči asi 30 minut prsíčky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí každou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Ve větší míse smícháme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a maso. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Játra zbavíme všech blan a šlach, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 3–4 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky. Na čtyři...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Srdíčka zbavíme šlach a cévek, očistíme a zasypeme moukou, pak je nakrájíme na tenké plátky. V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 24 min

Rohlík namočíme do vlažné vody. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky omyjeme, vytřeseme vodu, otrháme lístky (několik...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěné a omyté porce krůty osolíme, opepříme a opečeme na másle. Na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opečené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěné krůtí maso nakrájíme na porce, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso protkneme slaninou. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Upečené krůtí maso vykostíme, polovinu nakrájíme na kostičky a polovinu umeleme. Z mouky, másla a mléka připravíme bešamel a přimícháme maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očištěnou a omytou krůtu potřeme uvnitř i na povrchu česnekem utřeným se solí. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, smícháme se solí,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 175 min

Krůtí srdíčka očistíme, omyjeme a osušíme. Mírně je posypeme hladkou mouku a nakrájíme na tenké plátky. V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Očištěné a omyté krůtí maso naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce na másle mírně opečeme po všech stranách, přidáme najemno...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Omyté porce krůtího masa osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme po všech stranách na oleji. Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme v troubě...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist