Svíčková hovězí

Hovězí svíčková je nejkvalitnější maso, z kterého se připravují skutečně vynikající jídla. Je nejlepším masen na biftek a steak, v zahraničí se ze svíčkové připravuje hovězí Stroganov a u nás tradiční svíčková na smetaně, z hovězí svíčkové je také nejlepší a nejjemnější tatarský biftek. Originál recept na něj a samozřejmě i na všechna ostatní jídla z hovězí svíčkové najdete v této části a vybírat si můžete nejen podle své chuti, ale třeba i podle náročnosti přípravy.  

Seřadit
Nalezeno 246 receptů
Zobrazení

Maso osolíme, posypeme solí a chilli vločkami. Smažíme na oleji ze všech stran. Mezitím si smícháme vývar, ocet, med a worcester a přelijeme to...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu1

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme příčně na tři silné pláty. Naklepe zlehka jen dlaní. Maso osolíme a opepříme pepřem na steaky. Maso lehce...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 18 min Počet komentářů k receptu2

Hovězí svíčkovou opláchneme, odblaníme, osolíme, opepříme a potřeme částí oleje. Necháme asi hodinu odležet v chladu. Potom svíčkovou na zbylém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hovězí svíčkovou opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na části tuku dorůžova,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí svíčkovou opláchneme a zbavíme blan. Nakrájíme ji na hrubé nudličky, osolíme a opepříme. Maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou a na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno plátek, mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Upravíme jej do kulatého nebo oválného tvaru, mírně naklepeme, osolíme, opepříme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno silnější plátek. Mírně jej naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na tuku. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme. Řezy vyjmeme a ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme. V tvořítku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme. Do výpeku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno tenčí plátky, které nakrájíme na hrubší nudle. Maso opepříme, rychleji opečeme na tuku, zaprášíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z upravené a odblaněné hovězí svíčkové a z vepřové kýty nakrájíme 6 kousků masa (od každého druhu po 3 kouscích) a napícháme je spolu s oloupanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z čerstvé, šlach a žilek zbavené, opláchnuté a upravené hovězí svíčkové nebo z hovězího zadního masa pomocí nože naškrabeme maso, ze kterého...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyté maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, osolíme, poprášíme kořením, které jsme si smíchali v misce, pokapeme olejem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme vychladnout, zabalíme do alobalu a utáhneme na pevný váleček. Poté dáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Nasekanou šalotku orestujeme na lžíci rozpáleného oleje. Přilijeme 100ml vývaru a zvolna cca 3minuty provaříme. Poté přidáme nasekané švestky a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Aby se biftek rovnoměrně propekl a zachoval tvar ovážeme ve střední výšce kolem každého nit. Maso potřeme olejem, ochutíme pepřem a pečeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Olejem potřeme kus pergamenového papíru a posypeme špetkou soli a pepře. Položíme na něj 4 hovězí plátky, přikryjeme je dalším pergamenovým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Maso očistíme, nakrájíme a jednotlivé medailonky ochutíme solí a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm oloupanou cibuli....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je na másle. Ze svíčkové nakrájíme nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a papriku na kostičky. Rozehřejeme lžíci másla a 2lžíce oleje a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté bifteky lehce naklepeme nožem a zakulatíme. Urovnáme je do nádoby, zalijeme trochou mléka a necháme odležet. Potom maso osolíme a nasucho...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 16 min

Omyté maso nakrájíme na bifteky, lehce naklepeme, osolíme a po každé straně grilujeme asi 3-4 minuty. Do vymazané zapékací mísy nalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, kmín, mletou červenou papriku a osmažíme. Do základu vložíme osolené maso a chvilinku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Dobře odleželé, omyté maso nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme tuk a opečeme v něm maso a na nudličky nakrájenou cibuli. Osolíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyté maso odblaníme, zbavíme tuku a naložíme na několik hodin do marinády. Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, zázvoru a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hovězí svíčkovou omyjeme a nakrájíme na vysoké bifteky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Bifteky grilujeme po každé straně asi 4 minuty,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme omyté maso, opečeme a podlijeme vývarem. Okořeníme bobkovým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěnou a odblaněnou svíčkovou nakrájíme na nudličky, osmažíme spolu s nasekanou cibulí na oleji, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z omyté a odblaněné svíčkové nakrájíme slabší řezy, osolíme je a opepříme. Maso opečeme na oleji spolu s plátky slaniny a plátky žampionů. Nasucho...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté maso nakrájíme na bifteky, mírně rozklepeme a upravíme dokulata. Maso osolíme a opečeme na oleji po obou stranách. Očištěné hříbky drobně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Omyté maso umeleme a přimícháme žloutek, papriku a sůl. Ze vzniklé směsi tvarujeme malé placičky a smažíme je na oleji dozlatova. Hotové kabábky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 4 stejné plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji v pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z omyté a odblaněné hovězí svíčkové nakrájíme silnější plátky, mírně je osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyjmeme a do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Odblaněnou a omytou svíčkovou nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist