Vnitřnosti hovězí

Hovězí vnitřnosti - především tzv. dršťky, játra a ledvinky - jsou základem mnoha chutných jídel. V České republice je velmi oblíbená dršťková polévka, vynikající jsou i játra na cibulce nebo ledvina. Recepty na všechna tato ale i další jídla z hovězích vnitřností najdete v této části a u mnohých určitě budete příjemně překvapeni jejich snadnou přípravou i konečnou chutí.

Seřadit
Nalezeno 105 receptů
Zobrazení

Dršťky pečlivě očistíme a propláchneme, rozřežeme je na menší kousky a zalijeme studenou vodou. Necháme zvolna povařit a scedíme vodu. Potom...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 110 min Počet komentářů k receptu5

Hovězí mozek odblaníme a omyjeme, rozsekáme a podusíme na části tuku. Během dušení jej mírně osolíme. Ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Hovězí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme navlhčenou a vymačkanou žemli, cibuli a vše najemno umeleme. Do umleté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Maso nakrájíme na drobné kostičky. Játrovou rýži a noky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hovězí jazyky očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Měkké jazyky oloupeme ještě za tepla a uložíme nad páru. Cibuli a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Dršťky dobře očistíme a omyjeme. Překrájíme je na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme do varu. Pak je scedíme, zalijeme vlažnou vodou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Hovězí ledvinky zbavené blan v půli rozkrojíme, omyjeme a očistíme. Ledvinky potom nakrájíme na tenké plátky a několikrát je spaříme a propláchneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu a v tekoucí vodě dobře propereme. Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu, omyjeme v tekoucí vodě, protkneme částí slaniny, osolíme a opepříme. Cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí uzený jazyk očistíme a vypereme. Vložíme jej do vroucí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka. Měkký jazyk vyjmeme, ochladíme studenou vodou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Hovězí játra očistíme, opereme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, mírně naklepeme, okraje nařízneme, plátky opepříme a posypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hovězí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Potom je protkneme hranolky slaniny. Cibuli nakrájíme na plátky a na tuku dorůžova...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, omyjeme je ve vlažné vodě, rozkrájíme na menší části a vložíme do osolené vařící vody. Zvolna vaříme doměkka a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, opereme je ve vlažné vodě a rozkrájíme na menší části. Vložíme je do vařící vody a zvolna vaříme doměkka. Během...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme na menší kusy. Vložíme je do vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě. Spařené žlázy dáme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist