Vnitřnosti hovězí - ostatní
Hovězí vnitřnosti - především tzv. dršťky, játra a ledvinky - jsou základem mnoha chutných jídel. V České republice je velmi oblíbená dršťková polévka, vynikající jsou i játra na cibulce nebo ledvina. Recepty na všechna tato ale i další jídla z hovězích vnitřností najdete v této části a u mnohých určitě budete příjemně překvapeni jejich snadnou přípravou i konečnou chutí.
Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě). Drobně nakrájenou...
Dršťky pečlivě očistíme a propláchneme, rozřežeme je na menší kousky a zalijeme studenou vodou. Necháme zvolna povařit a scedíme vodu. Potom...
Hovězí mozek odblaníme a omyjeme, rozsekáme a podusíme na části tuku. Během dušení jej mírně osolíme. Ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky...
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo...
Hovězí jazyky očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Měkké jazyky oloupeme ještě za tepla a uložíme nad páru. Cibuli a...
Dršťky dobře očistíme a omyjeme. Překrájíme je na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme do varu. Pak je scedíme, zalijeme vlažnou vodou a...
Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného...
Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu a v tekoucí vodě dobře propereme. Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky a...
Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu, omyjeme v tekoucí vodě, protkneme částí slaniny, osolíme a opepříme. Cibuli...
Hovězí uzený jazyk očistíme a vypereme. Vložíme jej do vroucí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka. Měkký jazyk vyjmeme, ochladíme studenou vodou...
Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, omyjeme je ve vlažné vodě, rozkrájíme na menší části a vložíme do osolené vařící vody. Zvolna vaříme doměkka a...
Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, opereme je ve vlažné vodě a rozkrájíme na menší části. Vložíme je do vařící vody a zvolna vaříme doměkka. Během...
Hovězí dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme na menší kusy. Vložíme je do vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za...
Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě. Spařené žlázy dáme do...
Hovězí uzený jazyk uvaříme doměkka, ve studené vodě zchladíme a oloupeme. Nakrájíme jej na malé kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je,...
Uzený jazyk uvaříme doměkka, sloupneme kůži a jemně semeleme. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme sůl, pepř, semletý jazyk a vše dobře promícháme.
Telecí mozeček odblaníme a drobně nasekáme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a osmahneme....
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a uvařené, drobně nakrájené dršťky. Společně dusíme. Když...
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a přidáme uvařené, na nudličky nakrájené dršťky. Po chvíli přidáme omytá, nakrájená rajčata, osolíme a...
Polovinu másla utřeme se sardelovými řezy, přidáme citronovou šťávu a směsí potřeme uvařený hovězí jazyk. Zbylé máslo rozpálíme, přidáme jemně...