Vnitřnosti hovězí
Hovězí vnitřnosti - především tzv. dršťky, játra a ledvinky - jsou základem mnoha chutných jídel. V České republice je velmi oblíbená dršťková polévka, vynikající jsou i játra na cibulce nebo ledvina. Recepty na všechna tato ale i další jídla z hovězích vnitřností najdete v této části a u mnohých určitě budete příjemně překvapeni jejich snadnou přípravou i konečnou chutí.
Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě). Drobně nakrájenou...
Dršťky pečlivě očistíme a propláchneme, rozřežeme je na menší kousky a zalijeme studenou vodou. Necháme zvolna povařit a scedíme vodu. Potom...
Hovězí mozek odblaníme a omyjeme, rozsekáme a podusíme na části tuku. Během dušení jej mírně osolíme. Ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky...
Hovězí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme navlhčenou a vymačkanou žemli, cibuli a vše najemno umeleme. Do umleté...
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo...
Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a...
Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Maso nakrájíme na drobné kostičky. Játrovou rýži a noky...
Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí,...
Hovězí jazyky očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Měkké jazyky oloupeme ještě za tepla a uložíme nad páru. Cibuli a...
Dršťky dobře očistíme a omyjeme. Překrájíme je na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme do varu. Pak je scedíme, zalijeme vlažnou vodou a...