Játra hovězí

Hovězí játra se připravují mnoha způsoby a zde najdete různé recepty, které vás v mnoha případech překvalí svojí jednoduchostí i rychlostí přípravy. Hovězí játra na paprice, na víně nebo pivě a s mnoha jinými ingrediencemi a také různými přílohami se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku. Nechybí zde samozřejmě ani recepty na oblíbené játrové knedlíčky nebo zavářky do polévky.

Seřadit
Nalezeno 42 receptů
Zobrazení

Hovězí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme navlhčenou a vymačkanou žemli, cibuli a vše najemno umeleme. Do umleté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Maso nakrájíme na drobné kostičky. Játrovou rýži a noky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hovězí játra očistíme, opereme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, mírně naklepeme, okraje nařízneme, plátky opepříme a posypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hovězí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Potom je protkneme hranolky slaniny. Cibuli nakrájíme na plátky a na tuku dorůžova...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Hovězí játra očistíme, omyjeme, zbavíme žilek a blan a nakrájíme je na plátky. Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme, opepříme je a po obou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku. Zásmažku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky. Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Připravíme těsto na svítek jako v receptu Polévka s vaječným svítkem. Žloutek smícháme s prolisovanými játry, nasekanou petrželovou natí a mletým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme nasekanou petržel. Játra umeleme, slezinu oškrábeme, přidáme žemle namočené v mléce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Nejprve uvaříme rigatoni v osolené vodě al dente. Mezitím rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nasekanou cibuli. Játra omyjeme a nakrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Plátky z jater osolíme, opepříme a poklademe na ně slaninu nakrájenou na kostičky. Zabalíme do závitků, převážeme nití a obalíme v mouce. Závitky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Plátky jater na okraji nařízneme, potřeme utřeným česnekem, posypeme majoránkou a mírně osolíme. Obalujeme ve strouhance a pečeme na oleji. Při...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, pokapeme vínem a citronovou šťávou a dusíme na másle. Plátky jater zprudka opečeme na oleji, mírně osolíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Osolená játra opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme nasekaný česnek a na půlkroužky nakrájenou cibuli. Dusíme na mírném ohni, až cibule...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku a ihned odstavíme z ohně. Přimícháme mletá játra, žloutky, koření a nakonec...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Rozetřeme máslo s vejcem. Umeleme najemno očištěná játra, namočíme žemli v mléce a pak ji vymačkáme. Rovněž cibuli nakrájíme najemno. Smícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omytá játra nakrájíme na kousky a rozmixujeme je nebo jemně umeleme. Z mouky, vajec, lžičky soli a trochy vody připravíme těstíčko. Vmícháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist