Játra hovězí
Hovězí játra se připravují mnoha způsoby a zde najdete různé recepty, které vás v mnoha případech překvalí svojí jednoduchostí i rychlostí přípravy. Hovězí játra na paprice, na víně nebo pivě a s mnoha jinými ingrediencemi a také různými přílohami se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku. Nechybí zde samozřejmě ani recepty na oblíbené játrové knedlíčky nebo zavářky do polévky.
Hovězí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme navlhčenou a vymačkanou žemli, cibuli a vše najemno umeleme. Do umleté...
Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a...
Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Maso nakrájíme na drobné kostičky. Játrovou rýži a noky...
Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí,...
Hovězí játra očistíme, opereme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Nakrájíme je na plátky, mírně naklepeme, okraje nařízneme, plátky opepříme a posypeme...
Hovězí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Potom je protkneme hranolky slaniny. Cibuli nakrájíme na plátky a na tuku dorůžova...
Hovězí játra očistíme, omyjeme, zbavíme žilek a blan a nakrájíme je na plátky. Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme, opepříme je a po obou...
Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a...
Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku. Zásmažku...
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky. Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka...