Jehněčí / skopové

Jehněčí i skopové maso se v české kucnyni příliš nepoužívá, velmi oblíbené je na Balkáně, v Indii, na Kavkaze a oblastech Blízkého a Středního východu. Jídla z jehněčího a skopového masa se připravují i v Itálii, ve Francii, Španělsku a Anglii. Je to velmi kvalitní a zdravé maso s typickou příchutí a vůní, k jeho úpravě se používá česnek a bylinky - nejvíce majoránka a dobromysl. Jehněčí a skopové recepty najdete v této části a určitě by jste je měli vyzkoušet.

Seřadit
Nalezeno 921 receptů
Zobrazení

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso protkneme proužky slaniny, obalíme v hladké mouce a v bramborákovém...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Omyté maso nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji na pánvi. Přidáme nasekaný česnek, na dílky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené papriky,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Omytá krůtí stehna rozsekneme na 4 porce, znovu omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Oloupané brambory nakrájené na kousky uvaříme v osolené vodě doměkka. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. Krátce je...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Vepřovou pečeni omyjeme, zbavíme části kostí a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme a okořeníme. Žebírka...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a necháme osmahnout....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Vepřovou plec nebo ořez omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
4 hlasy
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu3

Na pánvi opražíme proužky anglické slaniny a dáme je stranou. Rajče nakrájíme na plátky a na pánvi lehce opražíme po obou stranách. Dáme také...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rozložíme je do pekáče, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, kmínem, mletou paprikou a potřeme prolisovaným...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 190 min Počet komentářů k receptu1

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přisypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zpěníme ji a přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 85 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky, které lehce naklepeme, potřeme olejem,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích nařízneme. Slaninu nakrájíme na kostičky, vsypeme do kastrolu a rozškvaříme. Přidáme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu1

Vepřová kolena pečlivě opálíme, očistíme a opláchneme. Vložíme je do vařící vody, osolíme, přidáme pepř a nakrájenou cibuli a pod poklicí zvolna...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Peředem si připravíme jeden litr zeleninového vývaru. Ten můžeme uvařit klasicky z kořenové zeleniny, nebo použijeme polotovar. Polévku budeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Vepřovou pečeni opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Nasekáme z ní žebírka, mírně je naklepeme, okraje s tukem nařízneme a žebírka osolíme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu2

Vepřovou kýtu nakrájíme na 5 stejných plátků, trochu naklepeme. Do misky nalijeme mléko, rozkvedláme v něm vejce, přisypeme strouhanku a tolik...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a po vychladnutí je najemno nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, nasekané škvarky, sůl a rychle vypracujeme těsto...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Z vepřové pečeně částečně odsekáme kosti, opláchneme ji a nasekáme jednotlivé porce. Žebírka na okrajích nařízneme, mírně je naklepeme, osolíme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Kuře očistíme, omyjeme a protáhneme nudličkami slaniny obalenými ve sladké paprice - hlavně stehýnka a prsíčka. Kuře uvnitř potřeme rozetřeným...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu2

Omytou krkovičku vcelku osolíme, vložíme do pekáčku na sádlo a v troubě upečeme doměkka. Upečené maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do šťávy. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 110 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist