Jehněčí / skopové

Jehněčí i skopové maso se v české kucnyni příliš nepoužívá, velmi oblíbené je na Balkáně, v Indii, na Kavkaze a oblastech Blízkého a Středního východu. Jídla z jehněčího a skopového masa se připravují i v Itálii, ve Francii, Španělsku a Anglii. Je to velmi kvalitní a zdravé maso s typickou příchutí a vůní, k jeho úpravě se používá česnek a bylinky - nejvíce majoránka a dobromysl. Jehněčí a skopové recepty najdete v této části a určitě by jste je měli vyzkoušet.

Seřadit
Nalezeno 918 receptů
Zobrazení

Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min Počet komentářů k receptu1

Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky. Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek utřeme se solí, jehněčí i uzené maso umeleme. V míse smícháme všechny ingredience a vymícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Ledvinky očistíme, omyjeme a namočíme do druhého dne do vody s octem. Druhý den maso vypereme v několika vodách, osušíme ubrouskem. Z vaječných...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Játra dobře opláchneme, odblaníme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Poté obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Osmažená játra osolíme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do hluboké mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Kotlety potřené olejem necháme odležet cca 1 hodinu v chladu. Poté je 4 minuty opékáme z obou stran, dochutíme solí a pepřem a kmínem. Jako...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 19 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 115 min Počet komentářů k receptu1

Skopové maso zbavíme loje, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Skopovou kýtu vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme ji na stejné kousky, osolíme, promícháme a necháme odležet. Cibuli oloupeme, na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopovou kýtu vykostíme, omyjeme ve vlažné vodě a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kousky (4-6ks na porci). Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Skopový hřbet částečně odkostíme, zbavíme tuku a ve vlažné vodě jej omyjeme. Nasekáme kotlety, mírně je naklepeme, maso částečně uvolníme nožem od...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Skopovou kýtu vykostíme, odblaníme, zbavíme šlach a opláchneme v teplé vodě. Nakrájíme ji na kousky (4-6ks na porci), mírně naklepeme, osolíme,...

2.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min

Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na části tuku ji osmažíme dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopové maso opláchneme a umeleme najemno. Přidáme česnek utřený se solí, mletou papriku, pepř a rozdrcenou majoránku. Přisypeme strouhanku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, mírně je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopové maso očistíme, zbavíme loje, krk a bok částečně odkostíme a nakrájíme na kousky (4-5ks na porci). Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist