Jehněčí / skopové

Jehněčí i skopové maso se v české kucnyni příliš nepoužívá, velmi oblíbené je na Balkáně, v Indii, na Kavkaze a oblastech Blízkého a Středního východu. Jídla z jehněčího a skopového masa se připravují i v Itálii, ve Francii, Španělsku a Anglii. Je to velmi kvalitní a zdravé maso s typickou příchutí a vůní, k jeho úpravě se používá česnek a bylinky - nejvíce majoránka a dobromysl. Jehněčí a skopové recepty najdete v této části a určitě by jste je měli vyzkoušet.

Seřadit
Nalezeno 918 receptů
Zobrazení

Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min Počet komentářů k receptu1

Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky. Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek utřeme se solí, jehněčí i uzené maso umeleme. V míse smícháme všechny ingredience a vymícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Ledvinky očistíme, omyjeme a namočíme do druhého dne do vody s octem. Druhý den maso vypereme v několika vodách, osušíme ubrouskem. Z vaječných...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Játra dobře opláchneme, odblaníme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Poté obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Osmažená játra osolíme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do hluboké mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Kotlety potřené olejem necháme odležet cca 1 hodinu v chladu. Poté je 4 minuty opékáme z obou stran, dochutíme solí a pepřem a kmínem. Jako...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 19 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 115 min Počet komentářů k receptu1

Skopové maso zbavíme loje, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Skopovou kýtu vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme ji na stejné kousky, osolíme, promícháme a necháme odležet. Cibuli oloupeme, na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopovou kýtu vykostíme, omyjeme ve vlažné vodě a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na kousky (4-6ks na porci). Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Skopový hřbet částečně odkostíme, zbavíme tuku a ve vlažné vodě jej omyjeme. Nasekáme kotlety, mírně je naklepeme, maso částečně uvolníme nožem od...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Skopovou kýtu vykostíme, odblaníme, zbavíme šlach a opláchneme v teplé vodě. Nakrájíme ji na kousky (4-6ks na porci), mírně naklepeme, osolíme,...

2.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min

Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na části tuku ji osmažíme dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopové maso opláchneme a umeleme najemno. Přidáme česnek utřený se solí, mletou papriku, pepř a rozdrcenou majoránku. Přisypeme strouhanku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, mírně je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Skopové maso očistíme, zbavíme loje, krk a bok částečně odkostíme a nakrájíme na kousky (4-5ks na porci). Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Jehněčí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky (8-12ks na porci). Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme maso,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Jehněčí kýtu opláchneme, zbavíme povrchových blan a přes vlákno ji nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme. Řízky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Jehněčí maso opláchneme a najemno umeleme spolu se žemlí namočenou ve smetaně. Osolíme, okořeníme, přidáme jemně nastrouhanou kůru z omytého...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Skopovou kýtu očistíme, opláchneme v teplé vodě a osušíme. Potom ji nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s máčeným škrobem a vejci. Takto...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Skopovou kýtu opláchneme v teplé vodě, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a promícháme s vejci a částí máčeného škrobu. Necháme asi hodinu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Rozpůlenou a omytou hlavu (bez mozku) dáme vařit do osolené vody se zeleninou a celými stroužky česneku. Vše vaříme doměkka. Uvařenou hlavu z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Opláchnuté maso osolíme, přidáme tuk, podlejeme vodou a dáme do předehřáté trouby. Průběžně podléváme. Po hodině maso obrátíme a další hodinu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Smícháme olej a oregáno, maso nakrájíme na kostky a necháme ve směsi minimálně 20 minut marinovat. Osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Z oregana, neloupaných stroužků česneku, nastrouhané citrónové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře smícháme marinádu, část vetřeme do jehněčí kýty....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Na polovině oleje v pekáčku opečeme maso z každé strany, tak aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Vyndáme, přidáme zbytek oleje, na čtvrtky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme. Hořčicí potřeme plátky masa, osolíme je a opepříme. Na malé kousky nakrájíme cibuli, mrkev a petržel,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Troubu předehřejeme na 180C. Maso omyjeme, vyčnívající kosti očistíme od masa a zabalíme do alobalu. Ochutíme solí, pepřem, potřeme olejem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 125 min

Jehněčí maso nakrájíme na kousky a postupně dozlatova orestujeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osušíme na papírové utěrce. Ve zbylém oleji...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Jehněčí kotlety potřeme olejem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na nepřilnavé pánvi. Přendáme do zapékací nádoby nebo pekáče, vymazaného...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Jehněčí filet nebo panenku nakrájíme po vláknu na 6 dlouhých hranolků, promícháme s jemně nasekaným zázvorem, sečuánským pepřem, solí, nasekanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 240 min

Z masa nejprve odstraníme přebytečný tuk a ochutíme ho solí, pepřem, tymiánem, majoránkou a česnekem. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky. Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Skopové i vepřové maso omyjeme a rozkrájíme na kostky a opečeme zprudka na rozehřátém oleji za stálého míchání. Následně maso osolíme, mírně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Omyté skopové maso nakrájíme na kostky a podusíme na cibulce. Osolíme a opepříme. K poloměkkému masu přidáme nakrájenou kapustu a brambory...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist