Králík

Králík je v české kuchyni stále víc oblíbený. Bílé maso králíka je zdravé, mimo jiné v porovnání s ostatním masem obsahuje nejméně cholesterolu. Podle názorů některých kuchařů je nejlepší pečený králík, ale vynikající je i králík na smetaně nebo svíčková z králíka. Nejlepší recepty na různá jídla z králičího masa najdete v této části a určitě by jste alespoň nekteré měli vyzkoušet.

Seřadit
Nalezeno 278 receptů
Zobrazení

Očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno zeleninu: mrkev, celer, petržel a cibuli. Slaninu pokrájíme na hranolky. Vykuchaného králíka (bez hlavy)...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 100 min Počet komentářů k receptu1

Omytého a odblaněného králíka proložíme plátky slaniny a osolíme. Zbylou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, králíka opečeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Králičí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ji na tuku dorůžova. Na cibuli vložíme játra,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Z králíka obereme maso a nakrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, okořeníme, přidáme olej a promícháme. Necháme uležet v lednici 2 hodiny. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Omyté maso naporcujeme a osolíme. Na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibulku. Maso osmahneme po obou stranách, přidáme k němu prolisovaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Opláchnuté králičí maso osolíme, posypeme petrželovou natí a dáme na plech s olejem. Obložíme syrovou mrkví nakrájenou na plátky a cibulí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Rozinky necháme namáčet v 50ml zeleninového vývaru. Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Králíka naporcujeme a maso vložíme do pekáče. Přidáme na osminky nakrájenou cibuli, posypeme najemno nasekanými mandlemi, nasekanou petrželkou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist