Králík
Králík je v české kuchyni stále víc oblíbený. Bílé maso králíka je zdravé, mimo jiné v porovnání s ostatním masem obsahuje nejméně cholesterolu. Podle názorů některých kuchařů je nejlepší pečený králík, ale vynikající je i králík na smetaně nebo svíčková z králíka. Nejlepší recepty na různá jídla z králičího masa najdete v této části a určitě by jste alespoň nekteré měli vyzkoušet.
Očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno zeleninu: mrkev, celer, petržel a cibuli. Slaninu pokrájíme na hranolky. Vykuchaného králíka (bez hlavy)...
Omytého a odblaněného králíka proložíme plátky slaniny a osolíme. Zbylou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, králíka opečeme...
Králičí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ji na tuku dorůžova. Na cibuli vložíme játra,...
Z králíka obereme maso a nakrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, okořeníme, přidáme olej a promícháme. Necháme uležet v lednici 2 hodiny. Poté...
Omyté maso naporcujeme a osolíme. Na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibulku. Maso osmahneme po obou stranách, přidáme k němu prolisovaný...
Opláchnuté králičí maso osolíme, posypeme petrželovou natí a dáme na plech s olejem. Obložíme syrovou mrkví nakrájenou na plátky a cibulí...
Rozinky necháme namáčet v 50ml zeleninového vývaru. Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran...
Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso,...
Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k...
Králíka naporcujeme a maso vložíme do pekáče. Přidáme na osminky nakrájenou cibuli, posypeme najemno nasekanými mandlemi, nasekanou petrželkou a...
Hrách přes noc namočíme a uvaříme. Kroupy opereme a také uvaříme, přidáme sádlo a sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a opečeme...
Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na másle, přidáme porce králíka, osolíme a opečeme. Uzený bůček nakrájíme na plátky a opečeme na suché...
Slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a plátky vykoštěného a naklepaného králíka, osolíme a opečeme po obou stranách. Podlijeme...
Pokrájenou cibuli a petrželovou nať zpěníme na oleji, přidáme osolené maso a opečeme po obou stranách. Podléváme výpekem, před dokončením přidáme...
Rozporcujeme králíka a zalijeme nálevem, do kterého vmícháme nakrájenou papriku, cibuli a česnek. Přes noc necháme v chladu odležet. Pečeme při...
Králičí předek nakrájíme na malé kousky, vykostíme a kosti vyvaříme na vývar. Cibuli a zeleninu nadrobno, podusíme na másle, přidáme maso a...
Žloutky utřeme se solí, máslem, strouhanou houskou, králičími (nebo zaječími) játry, pepřem, nasekanou petrželkou a sněhem z bílků. Směs...
Maso umeleme se slaninou a namočenými vymačkamými žemlemi. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme petrželku, odstavíme a přimícháme...
Králíka rozdělíme na menší porce, osolíme opepříme a opečeme na polovině másla, po obou stranách. Přidáme na drobno pokrájenou zeleninu, cibuli,...
Připravíme jíšku z másla a mouky, přidáme mléko a uvaříme hustou kaši. Na polévku uvaříme hřbet, boky a krk. Maso umeleme a přidáme do husté...
Králíka bez hlavy naporcujeme na 6-8 dílů. Poté maso krátce osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přilijeme calvados a oflambujeme. Ochutíme solí...
Z králíka odřízneme hlavu a vykostíme ho tak, abychom získali jeden velký plát masa. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu se šunkou a...
Omytého králíka rozdělíme na porce, vykostíme a osolíme. Maso obalujeme v mouce, ve vejci a ve strouhance. V rozehřátém oleji pomalu smažíme.
Maso očistíme a protkneme proužky slaniny, osolíme. Zbylou slaninu drobně nakrájíme rozškvaříme, osmahneme na ni drobně nakrájenou cibuli. Poté...
Meruňky necháme chvíli namáčet ve vodě. Listy čekanky očistíme a na cca 2min spaříme ve vroucí osolené vodě. Slijeme a spolu s meruňkami nahrubo...
Očištěného a omytého králíka rozdělíme na porce, opečeme na rozpáleném sádle a přidáme jemně nakrájenou cibuli a špetku oříšku. Osolíme, podlijeme...
Do pekáče nasypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme trochu másla a vložíme králičí stehna. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a...
Kůzlečí kořínek nebo králičí vnitřnosti a hlavu, osolíme, vložíme do vody, přidáme cibuli, koření a vaříme doměkka. Vyndáme, nakrájíme nadrobno a...
Králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na porce. V kastrole rozehřejeme olej, máslo a slaninu nakrájenou na plátky opečeme po obou stranách....
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce odblaněného králíka, osolíme a opečeme. Mírně podléváme, obracíme a dusíme doměkka. Maso...
Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli. Porce odblaněného králíka na tomto základu opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme. Při...
Omytého králíka odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Na zbylé, jemně nakrájené slanině zpěníme nakrájenou cibuli a maso na ní po obou...
Očištěné králičí maso (nejlépe přední) spaříme vařící vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme. Na 40g rozpuštěného másla osmahneme nakrájenou...
Z očištěného hřbetu nakrájíme medailonky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Opečeme je na rozpáleném másle a přeložíme do...
Očištěného a omytého králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a trochou tymiánu. Každý kousek zabalíme do plátku bůčku a...
Omyté hřbety a zadky ze dvou mladých králíků nakrájíme na malé kousky. V kastrole na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibulky, vše zaprášíme...
Očištěné králičí maso naporcujeme a osolíme. Na každou porci připíchneme párátkem plátek slaniny. Maso naskládáme do pekáčku, přidáme na kolečka...
Očištěná stehna vykostíme, rozklepeme do šířky a osolíme. Plátky poklademe kolečky salámu, nasekaným uvařeným vejcem, nastrouhaným sýrem a na...
Králičí maso omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme. Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme lžičku papriky a osmahneme. Vložíme...
Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, vložíme spolu a nakrájeným pórkem, nasekanou šalotkou a česnekem na rozpálené máslo....
Vykostěné a omyté maso naporcujeme, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném másle. Na válu rozložíme plátky slaniny, položíme na ně spařené...
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na slanině. Přidáme očištěné porce králíka, osolíme, přidáme bobkový list, pepř a tymián a maso po...
Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme do druhého dne proležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme...
Očištěného a omytého králíka naporcujeme a opečeme na másle a na slanině nakrájené na kostičky. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Přidáme...
Slaninu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli jemně nasekáme. Omytého a naporcovaného králíka potřeme hořčicí, poté zprudka opečeme na oleji....
Omytá králičí stehýnka osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vejci a čerstvých, na jemno rozdrcených arašídech. Řízky smažíme v...
Zadní králičí stehna omyjeme, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Maso rychle osmažíme na pánvi. Uvařenou kukuřici pokrájíme na kolečka silná asi...
Maso omyjeme, osušíme, oddělíme stehna a vykostíme hřbet. Vykostěné filety opečeme na 2 lžících oleje, vyjmeme, stehna opečeme, osolíme a opepříme...
Očištěného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce opékáme na lžíci oleje asi 5 minut, vyjmeme je a vložíme do vymazaného...
Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř, porce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky,...