Koleno vepřové
Vepřové koleno se nejčastěji servíruje pečené a nejlepší recepty na něj najdete v této části. Koleno se ale také velmi často udí a pak konzumuje vařené s křenem a hořčicí. Maso z vepřového kolena se také prřidává do tlačenky. Nejlepším nápojem, který si můžete k vepřovému kolenu dát je samozřejmě dobře vychlazené pivo - a pokud chcete, můžete si koleno připravit i s pivem jako jednou z ingrediencí.
Koleno vykostíme, odřežeme od masa většinu sádla a nakrájíme na kostky. Sádlo vložíme do hrnce a necháme vyškvařit. Přisypeme nadrobno pokrájenou...
Maso omyjeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou dusíme přibližně 25 minut v troubě nebo na plotně, dokud kůže...
Vepřová kolena dobře omyjeme a očistíme. Osolíme je, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky. Posypeme nakrájeným...
Vepřová kolena očistíme, opláchneme a vložíme do vařící vody. Pod poklicí zvolna vaříme doměkka. Potom kolena vyjmeme a vykostíme. Při podávání...
Hrách namočíme do studené vody přes noc. Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, koleno, brambory...
Očištěná a omytá kolena uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Povařená kolena urovnáme do pekáče, kůži nařízneme a maso pokmínujeme. Pečeme ve...
Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, vaříme téměř do měkka. K masu přidáme oloupanou cibuli, očištěnou...
Bílé fazole propláchneme, necháme přes noc máčet ve vodě. Do většího hrnce vložíme koleno, zalijeme vodou, aby bylo ponořené, přivedeme k varu a...
Očištěná a omytá kolena vykostíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vmícháme...
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zlehka na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené...
Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Poté přendáme do hrnce, podlijeme vínem, přidáme cukr, kmín a dusíme doměkka. Dochutíme solí...
Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Očištěné vepřové koleno, hovězí libové a uzené maso omyjeme. Sušené vypeckované švestky omyjeme. Omyté sušené...
Maso dáme do hrnce, zalijeme 3 l vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Pozvolna vaříme 60 minut. Poté odstraníme přebytečný tuk z hladiny a...
Hrách přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme máčet přes noc. Druhý den vodu slijeme, k hrachu přidáme očištěnou mrkev,...
Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Poté vodu slijeme, dáme novou a znovu uvedeme k varu. Vaříme 20 minut. Zelí slijeme,...
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Uvedeme k varu a vaříme 9 minut, poté slijeme a dáme...
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se špetkou soli. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme do masa zbylou sůl, pepř, papriku,...
Cibuli nakrájíme na plátky, polovinu česneku utřeme se špetkou soli, polovinu jen rozdrtíme. Kůži na kolenech překrájíme do mřížky, vetřeme do masa...
Cibuli nakrájíme na plátky, česnek rozmačkáme, jalovec rozdrtíme. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme směs, kterou jsme...
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kůži na kolenech nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. Kolena posypeme drcenými bobkovými listy, vložíme do...
Kolena s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a celým česnekem vaříme v tlakovém hrnci, až je maso poloměkké. Poté maso vyjmeme a potřeme medem,...
Kolena vykostíme, osolíme, opepříme, naplníme směsí. Poté svineme, dobře převážeme potravinářským provázkem. Směs připravíme z masa, vajec, hrubě...
Kolena nejprve uvaříme do poloměkka v tlakovém hrnci s pepřem. Kolena vyjmeme, vývar mírně zredukujeme. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme kolena a...
Velké máslové fazole promyjeme a den dopředu je namočíme do 0,5 l studené vody. Druhý den uvaříme uzené maso s celou očištěnou cibulí, bobkovým...
Ve vodě vaříme kolena zhruba 3 hodiny doměkka. Česnek utřeme se solí, feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, zázvor jemně nastrouháme....
Vepřová kolena omyjeme a vložíme do keramické nádoby střídavě s vrstvou 200g nastrouhané kořenové zeleniny, soli, bobkového listu a nakrájené...
Dobře očištěné a omyté vepřové koleno dáme do hrnce s 2 litry vody. Přidáme očištěnou cibule, česnek, celý černý pepř, nové koření, bobkový list a...
Vepřové koleno dobře očistíme, omyjeme, dáme do hrnce s 2 litry vody s očištěnou cibulí, 2 stroužky česneku, celým černým pepřem, novým kořením,...
Očištěná a omytá vepřová kolena dobře osolíme a necháme v chladničce 3 dny. Potom kolena zalijeme vodou a necháme další 2-3dny proležet. Kolena...
Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme pepř, oloupanou cibuli a zvolna vaříme asi 90 minut. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a...