Panenka vepřová

Vepřová panenka nejlepší recepty najdete v této kategorii! Vepřová panenka je křehké, libové maso s jemnými vlákny a vysokým obsahem bílkovin. Jedná se o jednu z nejlepších částí masa vepřů. Z vepřové panenky se připravují vynikající lahůdky - například řízky v různých úpravách, často se používá marinovaná i na grilování. Mnoho velmi chutných jídel z vepřové panenky si můžete připravit z receptů, které najdete v této části. Inspirujte se těmi nejlepšími recepty na vepřovou panenku!

Seřadit
Nalezeno 130 receptů
Zobrazení

Maso omyjeme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vařící vody. Pod pokličkou dusíme přibližně 25 minut v troubě nebo na plotně, dokud kůže...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 200 min Počet komentářů k receptu1

Vepřová kolena dobře omyjeme a očistíme. Osolíme je, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli nakrájenou na plátky. Posypeme nakrájeným...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Vepřová kolena očistíme, opláchneme a vložíme do vařící vody. Pod poklicí zvolna vaříme doměkka. Potom kolena vyjmeme a vykostíme. Při podávání...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Hrách namočíme do studené vody přes noc. Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, koleno, brambory...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěná a omytá kolena uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Povařená kolena urovnáme do pekáče, kůži nařízneme a maso pokmínujeme. Pečeme ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, vaříme téměř do měkka. K masu přidáme oloupanou cibuli, očištěnou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Bílé fazole propláchneme, necháme přes noc máčet ve vodě. Do většího hrnce vložíme koleno, zalijeme vodou, aby bylo ponořené, přivedeme k varu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Očištěná a omytá kolena vykostíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vmícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zlehka na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Poté přendáme do hrnce, podlijeme vínem, přidáme cukr, kmín a dusíme doměkka. Dochutíme solí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Koleno vykostíme, odřežeme od masa většinu sádla a nakrájíme na kostky. Sádlo vložíme do hrnce a necháme vyškvařit. Přisypeme nadrobno pokrájenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Očištěné vepřové koleno, hovězí libové a uzené maso omyjeme. Sušené vypeckované švestky omyjeme. Omyté sušené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Maso dáme do hrnce, zalijeme 3 l vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Pozvolna vaříme 60 minut. Poté odstraníme přebytečný tuk z hladiny a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 185 min

Hrách přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme máčet přes noc. Druhý den vodu slijeme, k hrachu přidáme očištěnou mrkev,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Poté vodu slijeme, dáme novou a znovu uvedeme k varu. Vaříme 20 minut. Zelí slijeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 210 min

Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Uvedeme k varu a vaříme 9 minut, poté slijeme a dáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se špetkou soli. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme do masa zbylou sůl, pepř, papriku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Cibuli nakrájíme na plátky, polovinu česneku utřeme se špetkou soli, polovinu jen rozdrtíme. Kůži na kolenech překrájíme do mřížky, vetřeme do masa...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

Cibuli nakrájíme na plátky, česnek rozmačkáme, jalovec rozdrtíme. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme směs, kterou jsme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kůži na kolenech nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. Kolena posypeme drcenými bobkovými listy, vložíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist