Vnitřnosti vepřové
Vepřové vnitřnosti - především játra a ledvinky - jsou velmi oblíbené. Vepřová játra se připravují hlavně jako minutka smažené, vynikající je ale i játrová omáčka a játra na cibulce. na cibulce se také připravují ledvinky. Recepty na všechna tato, ale i další jídla, najdete v této části a určitě příjemně vás u mnohé z nich překvapí jednoduchostí a konečnou chutí.
Cibuli nakrájíme nadrobno, játra, rajčata a papriku nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku s rajčaty a dusíme. Poté vsypeme...
Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě spolu s cibulí. Maso vykostíme a na drobno rozsekáme. Játra...
Vepřová játra zbavíme žilek, opláchneme je a nakrájíme na nudličky nebo plátky. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dorůžova ji osmahneme na...
Z vepřových plic vyřízneme jícny a vnitřní trubice. Plíce a rozříznuté srdce máčíme ve studené vodě asi půl hodiny. Potom je důkladně vypereme ve...
Vepřové plíce, jazyk, srdce a játra dobře očistíme a omyjeme. Maso dáme do hrnce asi se 2 l vody, s 1 lžíci soli a přivedeme k varu. Maso pomalu...
Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme. Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny. Špízy zvolna...
Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky. Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce....
Očištěné a omyté vepřové maso nakrájíme na 8 špalíčků, naklepeme je, potřeme olejem, opepříme a necháme chvíli odležet. Maso osolíme a napichujeme...
Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na větší nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli...
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku. Do základu...