Dršťky
Vepřové dršťky se nejčastěji používají na přípravu oblíbené dršťkové polévky, ale možností je mnohem víc. V této části najdete recepty, podle kterých si můžete připravit dršťky i jako smažené, dušené na víně nebo zapékané s různými dalšími ingrediencemi, jako je například zelenina nebo i stále víc používaná cizrna. S našimi recepty se zcela jistě i dršťky stanou zpestřením vašeho jídelníčku.
Cizrnu namočíme do studené vody a necháme přes noc máčet. Slijeme, propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Na prudkém ohni přivedeme k varu a...
Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního). Po uvaření drštěk si připravíme základ z...
Uzené maso, nejlépe uzené koleno omyjeme a vložíme do hrnce s 2 litry vody, bobkovým listem, solí, novým kořením, černým pepřem a celou oloupanou...
Očištěné a vyprané dršťky vymneme v soli, propláchneme, cibuli nakrájíme nadrobno, citronovou kůru a parmazán nastrouháme, petrželovou nať nasekáme...
Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a...
Předvařené dršťky alespoň 3krát převaříme v čisté vodě, aby se zbavily charakteristického zápachu. Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme s trochou...