Žebra vepřová
Vepřová žebra se nejčastěji pečou, vlmi chutná jsou i uzená vepřová žebírka. Žebra v marinádě na maso se používají i na grilování. V této části najdete tradiční i méně známé možnosti úpravy vepřových žebírek a recepty vás zcela jistě příjemně překvapí. vybírat můžete nejen podle své chuti, ale i podle mnoha ingrediencí a třeba i náročnosti a doby přípravy.
Do hrnce vložíme vepřová žebra, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkový list, kousek cibule, přivedeme k varu...
Kotlety naklepeme, po obvodu trochu nařízneme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na hranolky, česnek utřeme se solí. Kotlety potřeme...
Vepřová žebírka omyjeme a osušíme. V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme kečup, ocet, přidáme tekutý med a dobře promícháme. Zakapeme...
V míse smícháme javorový sirup s rajčatovým protlakem a hořčicí. Vmícháme koření, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme. ...
Vepřová žebírka opláchneme, případně rozporcujeme na menší kousky. Připravíme marinádu. Smícháme pivo, sójovou omáčku a med, přidáme nasekanou...
1l vody zalijeme žebra, přidáme bobkový list, nové koření a 20 minut vaříme. Dáme do hrnce zelí, přidáme kmín, 200ml vody a dáme na 15 minut...
Žebírka omyjeme, osušíme a dáme do pekáčku. Přelijeme barbecue omáčkou a dobře promícháme aby se maso ze všech stran ochutilo. Pečeme v troubě...
V širokém kastrolu nejprve na středním plameni vyškvaříme nakrájenou slaninu. Na ní poté z obou stran opečeme žebírka zaprášená moukou. Vyjmeme,...
Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat. Poté žebírka očistíme...
Žebírka na okraji několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty. Dáme je do nahřáté mísy. Do...
Nejprve připravíme marinádu z rajčatového protlaku, chilli omáčky, sójové omáčky, utřeného česneku a oleje - vše dobře promícháme. Omytá žebírka...
Z kuřecího masa a žebírek odstraníme veškerý tuk a maso nasekáme na větší kousky. Vložíme do velkého hrnce se studenou vodou, přidáme do uzlu...
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytá jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme je na kousky. Slaninu krájíme na proužky. V hrnci rozehřejeme...
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je ve vrstvách do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme. ...
Žebírka omyjeme, osušíme, naporcujeme a potřeme solí a pepřem. V míse smícháme kečup s cukrem a hořčicí, přidáme prolisovaný česnek, sůl a tabasco...
Med smícháme s cayenským pepřem, sójovou omáčkou, octem a hořčicí. Maso omyjeme, osušíme a potřeme ochuceným medem. Necháme rozležet asi 5 hodin. ...
Omytou kapustu zbavíme košťálu a listy nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme, šunku nakrájíme na tenké nudličky. Vepřová žebírka...
Žebírko v kuse necháme grilovat 20-25 minut při teplotě 200°C, přebytečný tuk slijeme. Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř,...
Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opékáme na oleji doměkka...
Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme a osolíme. Oloupaná jablka nakrájíme na osminky a zbavíme...