Bažant
Bažant má velmi chutné maso a jídla z něj jsou velmi oblíbená. Nejvíce se připravuje pečený bažant a také bažantí maso s různými omáčkami. Chutnou alternativou bažantího masa je kuře ala bažant. Recepty na jídla z masa bažanta najdete zde a budete příjemně překvapeni, z kolika možností si můžete vybrat i vynikající konečnou chutí hotových jídel.
Bažantí prsa vykostíme, nakrájíme na tenké plátky a osolíme. Sušené švestky vypeckujeme, sýr nakrájíme na kousky. Na jehly střídavě napichujeme...
Pečlivě očištěného, vykuchaného a opláchnutého bažanta rozčtvrtíme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř a nové koření,...
Bažanty očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Poloviční dávkou slaniny protkneme prsa a stehna, osolíme je zevně i uvnitř a pomocí jehlice...
Mladé bažanty očistíme, vykucháme, opálíme, opláchneme a rozpůlíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme...
Bažanta očistíme, vykucháme, opálíme a opláchneme. Prsa a stehna protkneme slaninou, vně i uvnitř osolíme a pomocí jehlice nebo provázku je...
Na osm dílů rozporcujeme bažanta a protáhneme částí slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme. Přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou...
Troubu předehřejeme na 220C. Bažanta omyjeme, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme maso a pečeme asi 20minut tak, aby maso...
Očistíme bažanta, osolíme uvnitř i zvenčí, dovnitř dáme máslo promíchané s petrželkou. Bažanta zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití. Masový...
Očištěného bažanta protkneme částí slaniny, navrchu i uvnitř osolíme a na zbylé slanině a na másle jej dusíme pod pokličkou. Občas maso obrátíme a...
Pomeranče oloupeme, odstraníme i bílou slupku, nakrájíme na plátky, šťávu zachytíme. Kůru nakrájíme na jemné proužky, poté 2x spaříme vroucí vodou...
Očištěného bažanta rozpůlíme, osolíme, vložíme do pekáče a zakapeme jej vínem a koňakem. Necháme marinovat asi 5 hodin. Před pečením přidáme do...
Očištěného a omytého bažanta polijeme rozpuštěným máslem a osolíme. Přidáme tymián, saturejku, oregano, rozmarýn a bažanta obložíme plátky slaniny....
Očištěného a omytého bažanta osolíme, prošpikujeme větší částí slaniny a vložíme do pekáčku na rozpuštěné máslo. Zbylou slaninu položíme na bažantí...
Očištěného a omytého bažanta osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Zbylou slaninu rozškvaříme. Na rozškvařené slanině opečeme bažanta po...
Očištěného a vykuchaného bažanta osolíme, zabalíme do slaniny, ovážeme a za častého polévání upečeme v troubě doměkka. Pomeranče oloupeme a...
Vykuchaného a omytého bažanta protkneme slaninou a osolíme na povrchu i uvnitř. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanou...
Očištěného a omytého bažanta nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla spolu s nakrájenou slaninou....
V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme omyté, na kostičky nakrájené vepřové maso a očištěného, osoleného bažanta. Opečeme po všech stranách,...
Očištěného bažanta omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Do vnitřku bažanta vložíme kousek másla. V kastrolu rozehřejeme...
Očištěného a omytého bažanta osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme. Maso opepříme, poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na části...
Drůbeží vývar přivedeme k varu, přidáme 1/2 bažanta a vaříme aspoň 1 hodinu. Vývar scedíme a maso z bažanta obereme. Na knedlíčky použijeme 60-70 g...
Očištěného a dobře omytého bažanta osolíme. V pekáči rozpustíme sádlo a na kostičky pokrájenou slaninu. Do pekáče položíme celého bažanta, pečeme...
Bažanty naporcujeme, dáme do hrnce s poklicí, zalijeme vínem a olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř a necháme přiklopené...
Očištěného a omytého bažanta osolíme a naplníme sýrem obaleným v nadrceném pepři. Bažanta vložíme na pekáč a pečeme asi 45 minut v troubě,...
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Husí sádlo rozehřejeme ve velkém hrnci a cibuli na něm osmažíme. Přidáme červené zelí a osmažíme. Jablka...
Bažantí maso omyjeme a osušíme. Filety odkrojíme od kosti a odložíme stranou. Kapustu blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, potom ji...
Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanta omyjeme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme. Šalotku oloupeme, nadrobno nasekáme. Pórek očistíme, omyjeme,...
Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme...
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bažantí prsíčka omyjeme, osušíme a odstraníme šlachy. Osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a...
Maso omyjeme a osušíme. Sušené ovoce a houby namočíme na 15 minut do vařící vody. Necháme je okapat, nadrobno nakrájíme a promícháme. Připravíme...
Houby očistíme, šalotky oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu másla rozehřejeme a houby smažíme, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Přidáme...
Kuchyňsky upraveného bažanta rozdělíme na více částí. Na oleji se , smáčknutým celým česnekem a nasekanou šalvějí osmahneme na mírném plameni...
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, bylinky posekáme. Použijeme směs bylinek, ale nesmí chybět tymián, šalvěj, estragon a saturejka....
Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky, očištěnou a omytou zeleninu: mrkev...
Omytá bažantí prsa pokrájíme na plátky a přidáme do křepelčího bujonu. Přidáme 2cl hruškovice a pomalu vaříme 20 minut. Vaječný bílek vyšleháme...
Bažantí omytá prsa osušíme a pokrájíme na nudličky. Špaldovou pšenici promyjeme v sítu a necháme odkapat. Petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme...
Omytá bažantí prsa osušíme a pokrájíme na nudličky. Velké kroupy dobře promyjeme, v sítu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. ...
Omytá bažantí prsa velmi jemně pokrájíme, popřípadě umeleme na masovém strojku, ale nahrubo. Maso v misce vymícháme s celým vejcem, husím sádlem,...
Bažantí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky. Jarní cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Očištěné zelené fazolové...
Černé nakládané olivy scedíme, vypeckujeme a pokrájíme na kolečka. Omytá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Očištěný řapíkatý...
Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Oloupaný česnek prolisujeme a přimícháme do polévky spolu s koprem. Omytý lilek...
V menším hrnci si uvaříme 100 g divoké rýže. 100 g lilku omyjeme, rozkrájíme na kostičky, osolíme a necháme "vypotit". Po 30 minutách kostičky...
Omytá bažantí prsa osušíme a pokrájíme na menší kostky. V hrnci přivedeme k varu vínový bujon, do kterého vložíme pokrájené maso a pomalu vaříme...
Bažantí omytá a osušená prsa pokrájíme na nudličky a v pánvi je na olivovém oleji prudce orestujeme. Mrkev, petržel a topinanbury oloupeme,...
Připravíme si citronové nudle. Do misky si rozklepneme 1 vejce, přidáme 60 g polohrubé mouky, 1 lžičku citronové kůry (z chemicky neošetřeného...
Dobře očištěného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do rendlíku, v němž jsme rozškvařili drobně posekanou slaninu, zpěnili cibuli...
Dobře očištěného bažanta na prsou a stehnech prošpikujeme polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na klínky. Slaninu, která nám zbude, nakrájíme...
Dobře očištěného bažanta na prsou a stehnech prošpikujeme polovinou slaniny, kterou jsme nakrájeli na klínky. Slaninu, která nám zbude, nakrájíme...
Srnčí kýtu a bažantí prsa omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky, srnčí kýtu prošpikujeme. Pak maso pokrájíme na malé medailonky. ...
Cibuli nakrájíme najemno, rajčata spaříme, sloupneme, vykrájíme semena a nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky,...