Divoké prase

Prase divoké je nejvíce lovený druh spárkaté zvěře a kančí maso je také nejvíce oblíbené. Nejčastěji se z něj připravuje kančí guláš nebo kýta, známý je i kanec se šípkovou omáčkou. O popularitě kančího masa svědčí i známá zcéna z filmu Postřižiny, kde se myslivci dohadují, jestli si kance připraví "se zelím" nebo "se šípkovou"... Recepty na tato známá a oblíbená, ale i další jídla z kančího masa jsme pro vás připravili v této části.

Seřadit
Nalezeno 183 receptů
Zobrazení

Omytého a odblaněného králíka proložíme plátky slaniny a osolíme. Zbylou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, králíka opečeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Králičí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ji na tuku dorůžova. Na cibuli vložíme játra,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Z králíka obereme maso a nakrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, okořeníme, přidáme olej a promícháme. Necháme uležet v lednici 2 hodiny. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Omyté maso naporcujeme a osolíme. Na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibulku. Maso osmahneme po obou stranách, přidáme k němu prolisovaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Opláchnuté králičí maso osolíme, posypeme petrželovou natí a dáme na plech s olejem. Obložíme syrovou mrkví nakrájenou na plátky a cibulí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Rozinky necháme namáčet v 50ml zeleninového vývaru. Králičí stehna omyjeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo a maso z obou stran...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Králíka omyjeme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Přivedeme k varu bílé víno s polovinou masového vývaru, vložíme maso,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Králíka naporcujeme a maso vložíme do pekáče. Přidáme na osminky nakrájenou cibuli, posypeme najemno nasekanými mandlemi, nasekanou petrželkou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Hrách přes noc namočíme a uvaříme. Kroupy opereme a také uvaříme, přidáme sádlo a sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a opečeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na másle, přidáme porce králíka, osolíme a opečeme. Uzený bůček nakrájíme na plátky a opečeme na suché...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 145 min

Slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a plátky vykoštěného a naklepaného králíka, osolíme a opečeme po obou stranách. Podlijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Pokrájenou cibuli a petrželovou nať zpěníme na oleji, přidáme osolené maso a opečeme po obou stranách. Podléváme výpekem, před dokončením přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Rozporcujeme králíka a zalijeme nálevem, do kterého vmícháme nakrájenou papriku, cibuli a česnek. Přes noc necháme v chladu odležet. Pečeme při...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Králičí předek nakrájíme na malé kousky, vykostíme a kosti vyvaříme na vývar. Cibuli a zeleninu nadrobno, podusíme na másle, přidáme maso a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Žloutky utřeme se solí, máslem, strouhanou houskou, králičími (nebo zaječími) játry, pepřem, nasekanou petrželkou a sněhem z bílků. Směs...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Maso umeleme se slaninou a namočenými vymačkamými žemlemi. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme petrželku, odstavíme a přimícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Králíka rozdělíme na menší porce, osolíme opepříme a opečeme na polovině másla, po obou stranách. Přidáme na drobno pokrájenou zeleninu, cibuli,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Připravíme jíšku z másla a mouky, přidáme mléko a uvaříme hustou kaši. Na polévku uvaříme hřbet, boky a krk. Maso umeleme a přidáme do husté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Králíka bez hlavy naporcujeme na 6-8 dílů. Poté maso krátce osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přilijeme calvados a oflambujeme. Ochutíme solí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist