Divoké prase

Prase divoké je nejvíce lovený druh spárkaté zvěře a kančí maso je také nejvíce oblíbené. Nejčastěji se z něj připravuje kančí guláš nebo kýta, známý je i kanec se šípkovou omáčkou. O popularitě kančího masa svědčí i známá zcéna z filmu Postřižiny, kde se myslivci dohadují, jestli si kance připraví "se zelím" nebo "se šípkovou"... Recepty na tato známá a oblíbená, ale i další jídla z kančího masa jsme pro vás připravili v této části.

Seřadit
Nalezeno 183 receptů
Zobrazení

Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky. Celý pepř...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min Počet komentářů k receptu5

Kančí maso očistíme, opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme je kořením. Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme tuk, podlijeme vodou a za...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Kančí plec očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme. Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Kančí pečeni očistíme, opláchneme, odsekneme část obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso krátce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Cibuli nakrájíme a spolu s kmínem jí osmahneme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky a dusíme do vysmahnutí, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem. Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Omytou kýtu naložíme přes noc do mořidla. Druhý den maso osušíme a potřeme solí, pepřem a tlučeným hřebíčkem. Alobal potřeme máslem, zabalíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Očištěný a omytý kančí hřbet přesekneme, osušíme a protkneme částí slaniny. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se zbylou slaninou zpěníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Očištěnou a omytou kančí plec umeleme, přidáme jemně nakrájenou slaninu, v mléce namočenou a vymačkanou žemli, sůl, pepř, majoránku, utřený česnek,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěnou a omytou kančí plec nakrájíme na malé kostky. Na polovině oleje mírně osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Omytý kančí hřbet zbavíme kůže, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a nadrceným jalovcem. Maso na rozškvařené slanině a másle opečeme dozlatova...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Očištěné maso nakrájíme na plátky, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme olej a 50 g másla, maso po obou stranách opečeme. Tuk...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet. Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Vepřový bůček, maso z černé zvěře (kančí kýta) a vepřová játra omyjeme a vše pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme pokrájené kousky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Kančí maso vykostíme a uložíme do chladu. Kosti a zeleninu smažíme v oleji asi 15 minut. Přidáme koření a víno a bez pokličky vaříme asi 15 minut....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 160 min

Marinovaný kančí bůček připravíme den dopředu. Omytý a osušený bůček nakrájíme na kostky velikosti sousta, dáme je do mísy a důkladně promícháme se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 165 min

Kančí maso na guláš ( nejlépe nožina) pokrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso prudce dozlatova orestujeme. Pak je ochutíme solí,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 180 min

Kančí kýtu omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky. V hrnečku si smícháme sójovou omáčku s čínským kořením pěti vůní a se Sherry brandy. Touto...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 180 min

Maso pokrájíme na menší kousky, smícháme se solí, pepřem, kořením a vínem, utřeným česnekem a likérem. Necháme marinovat přes noc. Marinovanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Maso pokrájíme na drobné kousky, smícháme s pokrájenou zeleninou a kořením, podlijeme vínem a koňakem. Necháme marinovat 48 hodin v chladu. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 230 min

Kosti dáme do hrnce, zalijeme 3 l studené vody a vínem. Uvedeme k varu, přidáme pokrájenou zeleninu a koření, osolíme a opepříme. Vaříme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 195 min

Omyjeme a pokrájíme na malé kousky 200 g kančího masa na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Plátky masa po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a pod fólií necháme odležet. Po půl hodině plátky obalíme v mouce. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Kančí uležené maso z kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky. Maso trochu naklepeme, osolíme podle chuti, opepříme bílým pepřem. Připravíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme koření, nakrájenou cibuli a mrkev. Zalijeme 30 ml oleje a necháme marinovat 24 hodin. Před...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 205 min

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli, tvrdý chleba nastrouháme, jeřabiny kompotované scedíme a necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Cibuli nakrájíme nadrobno, bůček z divočáka nakrájíme na kostky, muškátový oříšek nastrouháme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 68 min

Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako očištěnou zeleninu a cibuli. Slaninu nakrájíme na plátky, česnek rozdrtíme, kysané zelí scedíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V pivu namočíme vypeckované a pokrájené sušené švestky. Maso necháme vcelku, očistíme, osolíme, opepříme a uděláme kapsu na náplň. Z jablka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rajčatovým protlakem. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a drobně pokrájíme, jalovec...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Kančí hřbet vykostíme, zbavíme tuku a blan. Poté jej potřeme hořčicí a posypeme kořením na divočinu. V kastrolu maso přelijeme pivem a pod poklicí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Maso umyjeme, vykostíme, prošpikujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Syrové brambory neloupeme, jen pečlivě omyjeme. Poté je rozpůlíme a vydlabeme je tak, aby vznikly „misky“. Brambory klademe na plech vyložený...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Do vroucí vody vložíme maso a houby a uvaříme. Cibuli nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Sýr nakrájíme na nudličky, mandle na oleji opražíme a nasekáme. Do vroucí vody vložíme kuřecí prsa a srnčí kýtu a uvaříme doměkka. Uvařené maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Do vroucí vody vložíme kančí kýtu a uvaříme doměkka. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Přes noc necháme ve vodě nabobtnat fazole, poté je uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat. Očištěné maso nakrájíme na kostičky, cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Očištěné maso z plece divočáka nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, sušené houby namočíme. Ve vodě uvaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Maso z plece a bůčku vykostíme a nakrájíme na kostky. V míse smícháme s prolisovaným česnekem, hrubě sekanou cibulí, s hořčicí, rajčatovým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Zelí a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Vše v míse smícháme s kořením, solí a hořčicí. Do směsi vložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Kančí kýtu rozřízneme, aby vznikl plát, lehce naklepeme a osolíme. Salám a polovinu krůtího masa nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme. Na nádivku rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme. Klobásu nakrájíme na kostičky, houby nakrájíme, povaříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Maso umyjeme, nakrájíme na plátky jako řízek, každý potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme. Na každý plátek položíme na tenké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Rohlíky a houby nakrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou. Dva rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist