Koroptev

Koroptev má velmi jemné a chutné maso. Nejčastěji se připravuje pečená koroptev, oblíbená je i upravená na víně. Recepty na tato nejvíce oblíbená jídla z koroptve, ale smozřejmě i mnoho dalších, najdete v této části. Vybírat z nich můžete nejen podle své chuti a dostupných ingrediencí, ale třeba i podle náročnosti přípravy. Konečnou chutí hotových jídel budete vždy velmi příjemně překvapeni.

Seřadit
Nalezeno 31 receptů
Zobrazení

Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Mladé koroptve očistíme, vykucháme a kůži na prsou opatrně podebereme, aby vznikla kapsa. Roztlučeme koření, drobně nakrájíme cibuli, utřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěné koroptve potřeme citronovou šťávou, osolíme a poprášíme chilli kořením. Dovnitř každé z nich vložíme lžičku másla. Každou koroptev...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěnou koroptev udusíme na polovině dávky másla. Vyjmeme prsíčka a nakrájíme je na plátky. Ostatní maso dusíme dále s cibulí, mrkví a uzeným...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protkneme slaninou a osolíme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle spolu se slaninou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protáhneme částí slaniny, osolíme a okořeníme roztlučeným jalovcem. Do každé koroptve vložíme plátek slaniny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Na másle osmažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a celý pepř. Očištěné a vykuchané koroptve osolíme, obalíme plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Očištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme. Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protkneme slaninou nakrájenou na hranolky a osolíme. Na másle v kastrolu osmahneme očištěnou, nakrájenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Bílý chléb namočíme do osoleném horkého mléka, chvilku necháme nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání necháme odpařovat tak...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do hrnce vložíme očištěnou a vyvrhnutou koroptev, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, osolíme a uvaříme doměkka. Koroptev vyjmeme, obereme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

V míse smícháme koroptví maso, které pomeleme ve strojku, 2 lžíce bešamelu, smetanu, špetku soli, špetku muškátového oříšku, vejce a dva žloutky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Koroptve a čočku vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme petrželovou nať, bobkový list, větvičku tymiánu a vaříme hodinu a půl. Maso obereme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Dvě koroptve očistíme a zbavíme vnitřností. Ponecháme si drůbky na později. Koroptve omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přisypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Koropte naporcujeme, osolíme a opepříme. Lehce orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme rozmixovaná...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy. Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 215 min

Troubu předehřejeme na 200°C. Koroptve omyjeme a osušíme. V pekáči rozehřejeme olej a koroptve prudce opékáme ze všech stran asi 5 minut. Oheň...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Husí játra se slaninou umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhankou a směsí naplníme omytou koroptev. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Koroptev omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, anglickou slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Koroptev naplníme kostičkami slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Můžeme omotat nití, aby slanina lépe držela....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem. V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Omyté listy vinné révy drobně pokrájíme. Chemicky neošetřený citron omyjeme, osušíme a nastrouháme. Koroptví prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Oloupaný česnek prolisujeme a dáme do misky. Přidáme k němu 3 lžíce bílého jogurtu špetku soli, špetku cukru, omytý, drobně pokrájený kopr a směs...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Očištěnou, vykuchanou a omytou koroptev uvaříme spolu s kořenovou zeleninou v osolené vodě. Měkké maso vyjmeme, vykostíme a i s drůbky nadrobno...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Koroptve rozložíme řezem nahoru do zapékací mísy. V misce smícháme dijonskou hořčici, máslo, třtinový cukr, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směsí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Koroptve očistíme, opepříme, nasolíme a pevně zabalíme do vinných listů. Menší pekáč vymažeme máslem a na dno poklademe plátky másla. Koroptve do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Vykuchané a očištěné koroptve nasolíme, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem, přidáme slaninu na kostičky a podlité vodou pečeme asi půl hodiny....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Slaninu pokrájíme na klínky, těmi prošpikujeme očištěnou a vykuchanou koroptev. Osolíme, opepříme, do koroptve vložíme kousek másla a osmažíme ji...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Koroptev naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Poté ji vyjmeme, do pánve přidáme kostičky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist