Koroptev
Koroptev má velmi jemné a chutné maso. Nejčastěji se připravuje pečená koroptev, oblíbená je i upravená na víně. Recepty na tato nejvíce oblíbená jídla z koroptve, ale smozřejmě i mnoho dalších, najdete v této části. Vybírat z nich můžete nejen podle své chuti a dostupných ingrediencí, ale třeba i podle náročnosti přípravy. Konečnou chutí hotových jídel budete vždy velmi příjemně překvapeni.
Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi...
Mladé koroptve očistíme, vykucháme a kůži na prsou opatrně podebereme, aby vznikla kapsa. Roztlučeme koření, drobně nakrájíme cibuli, utřeme...
Očištěné koroptve potřeme citronovou šťávou, osolíme a poprášíme chilli kořením. Dovnitř každé z nich vložíme lžičku másla. Každou koroptev...
Očištěnou koroptev udusíme na polovině dávky másla. Vyjmeme prsíčka a nakrájíme je na plátky. Ostatní maso dusíme dále s cibulí, mrkví a uzeným...
Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protkneme slaninou a osolíme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle spolu se slaninou,...
Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protáhneme částí slaniny, osolíme a okořeníme roztlučeným jalovcem. Do každé koroptve vložíme plátek slaniny...
Na másle osmažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a celý pepř. Očištěné a vykuchané koroptve osolíme, obalíme plátky...
Očištěné a omyté koroptve protkneme proužky slaniny a osolíme. Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme...
Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protkneme slaninou nakrájenou na hranolky a osolíme. Na másle v kastrolu osmahneme očištěnou, nakrájenou...
Bílý chléb namočíme do osoleném horkého mléka, chvilku necháme nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání necháme odpařovat tak...
Do hrnce vložíme očištěnou a vyvrhnutou koroptev, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, osolíme a uvaříme doměkka. Koroptev vyjmeme, obereme...
V míse smícháme koroptví maso, které pomeleme ve strojku, 2 lžíce bešamelu, smetanu, špetku soli, špetku muškátového oříšku, vejce a dva žloutky....
Koroptve a čočku vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme petrželovou nať, bobkový list, větvičku tymiánu a vaříme hodinu a půl. Maso obereme,...
Dvě koroptve očistíme a zbavíme vnitřností. Ponecháme si drůbky na později. Koroptve omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přisypeme...
Koropte naporcujeme, osolíme a opepříme. Lehce orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme rozmixovaná...
Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy. Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme,...
Troubu předehřejeme na 200°C. Koroptve omyjeme a osušíme. V pekáči rozehřejeme olej a koroptve prudce opékáme ze všech stran asi 5 minut. Oheň...
Husí játra se slaninou umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhankou a směsí naplníme omytou koroptev. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na...
Koroptev omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, anglickou slaninu na tenké plátky, cibuli nadrobno. V...
Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na...
Koroptev naplníme kostičkami slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Můžeme omotat nití, aby slanina lépe držela....
Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem. V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření,...
Omyté listy vinné révy drobně pokrájíme. Chemicky neošetřený citron omyjeme, osušíme a nastrouháme. Koroptví prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na...
Oloupaný česnek prolisujeme a dáme do misky. Přidáme k němu 3 lžíce bílého jogurtu špetku soli, špetku cukru, omytý, drobně pokrájený kopr a směs...
Očištěnou, vykuchanou a omytou koroptev uvaříme spolu s kořenovou zeleninou v osolené vodě. Měkké maso vyjmeme, vykostíme a i s drůbky nadrobno...
Koroptve rozložíme řezem nahoru do zapékací mísy. V misce smícháme dijonskou hořčici, máslo, třtinový cukr, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Směsí...
Koroptve očistíme, opepříme, nasolíme a pevně zabalíme do vinných listů. Menší pekáč vymažeme máslem a na dno poklademe plátky másla. Koroptve do...
Vykuchané a očištěné koroptve nasolíme, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem, přidáme slaninu na kostičky a podlité vodou pečeme asi půl hodiny....
Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme,...
Slaninu pokrájíme na klínky, těmi prošpikujeme očištěnou a vykuchanou koroptev. Osolíme, opepříme, do koroptve vložíme kousek másla a osmažíme ji...
Koroptev naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Poté ji vyjmeme, do pánve přidáme kostičky...