Ovčí sýr
Ovčí sýr má specifickou chuť i aroma, mezi nejvíce známé patří brynza nebo Abertamský sýr, který se dochucuje bylinkami. Používá se i na pesto. Ovčí sýry se používají v studené i teplé kuchyni, vynikající je ovčí sýr nakládaný s paprikou, chutné jsou i sýrové tapas nebo zapečené těstoviny s ovčím sýrem. Recepty na tato a mnohá další jídla s ovčím sýrem najdete v této části.
Z omytého mangoldu oddělíme listy a nakrájíme je na širší nudličky. Košťál pokrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli a česnek jemně rozkrájíme...
Těsto na pizzu vyválíme na tenký plát. V misce smícháme brynzu s celými vejci a směsí potřeme připravený plát. Srolujeme do závinu a položíme na...
Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme ho na čtverce 8 x 8 cm velké. Na čtverce těsta klademe náplň připravenou ze sýru, petrželky a...
Brambory dobře omyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a upečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka. Sýry nakrájíme na kostičky nebo je...
Z omytých cuket odřízneme konce a podélně nakrájíme na tenké pásky. Oloupanou cibuli spolu s česnekem nakrájíme také na tenké proužky. Rajčata...
Libeček a kopr omyjeme, nadrobno pokrájíme. Uherský salám pokrájíme na velmi malé kostičky, slaninu na proužky. 8 kusů velkých brambor omyjeme,...
Všechnu zeleninu nakrájíme na libovolné kousky, osolíme, opepříme, zakápneme lžičkou olivového oleje a promícháme. Pak přimícháme na kostičky...
Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a chvíli dusíme. Zalijeme drcenými...
Nastrouháme brambory, přidáváme postupně mouku nebo trochu vody, aby vzniklo hustší těsto. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Do vroucí...
Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje. Těstoviny uvaříme...