Syrečky
Syrečky jsou známé spíš pod názvem Olomoucké tvarůžky a patří mezi typické české speciality. Olomoucké syrečky se konzumují syrové, mohou se ale také připravovat například i jako smažené, existuje ale i mnoho dalších receptů a většinu z nich najdete v této části.
Tvarůžky, salám a cibuli nastrouháme nahrubo. Přidáme prolisovaný česnek, změklé máslo a lučinu. Na konec dochutíme paprikou a pepřem a řádně...
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a tvarůžky nastrouháme na jemném struhadle. Obě suroviny v misce promícháme s tvarohem. Pro výraznější chuť...
Mléko dáme do rendlíku, přimícháme sůl, kmín, pepř a pomalu přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme do něj pokrájené olomoucké tvarůžky ...
Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi na másle (2 lžíce) ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájené kysané zelí, ochutíme cukrem, čerstvě...
Olomoucké tvarůžky a tvaroh nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Sterilované papriky, tzv. beraní rohy, necháme společně...
Vidličkou rozmačkáme tvarůžky a promícháme je s máslem a žloutky. Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a mletou papriku. Vše dobře...
Do každého tvarůžku napícháme 3 stroužky česneku. Obalíme v hladké mouce, vejci a ve strouhance. Usmažíme na oleji a podáváme.
Do porcelánové nebo kameninové mísy rozdrobíme tvaroh a přidáme na drobno nakrájené kolečko olomouckého tvarůžku a sůl. Pečlivě promícháme a mísu...
Cibuli, jednu bramboru a tvarůžky nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli smažíme v hrnci na másle asi 5 minut až zesklovatí a poté přidáme tvarůžky,...