Korýši - ostatní

Korýši jsou skupina mořských plodů, do které patří především krevety, garnáti, scampi, krabi, huhři a langusty. Jejich maso je velmi jemné a také poměrně drahé, napodobuje se levnější směsí rybího a rabího masa, které se ještě dobarvuje a pak prodává jako sumiri nebo tzv. krabí tyčinky. Zde najdete mnoho receptů, v kterých jsou korýši nejdůležitější ingrediencí a budete příjemně překvapeni jejich poměrně snadnou přípravou i vynikající chutí hotových jídel.

Seřadit
Nalezeno 34 receptů
Zobrazení

Na rozpuštěném másle osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli a celer, dokud není vše měkké. Moukou zaprášíme a 2 minuty osmahneme, přidáme mléko, rybí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do hrnce vložíme máslo, nakrájenou cibuli, žampiony, slaninu a celer a 3 minuty na mírném ohni smažíme. Přidáme bílé víno, očištěné škeble a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Pod studenou tekoucí vodou okartáčujeme škeble. Odstraníme vlas a vyhodíme otevřené a poškozené kusy. Do velkého hrnce se silným dnem dáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do velkého hrnce vložíme očištěné škeble, víno, petržel a bouquet garni. Pod pokličkou vaříme 5 minut, dokud se škeble neotevřou. Vyhodíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Otevřeme nožíkem syrové škeble. Všechny suroviny smícháme kromě plátků citrónu a dáme stranou. Rozložíme na mísu škeble a přelijeme směsí. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Připravíme si marinádu z oleje, česneku, citronové šťávy a bazalky. Osolíme, opepříme a necháme odstát 15 minut. Očistíme krevety, ocásky...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Karotku s cibulí nakrájíme nahrubo, přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián a na másle vše krátce podusíme. Podlijeme koňakem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji v hrnci na olivovém oleji dorůžova spolu s drobně pokrájeným česnekem. Pak doložíme spařená,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Cibuli najemno pokrájíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Cibuli a pórek dáme do hrnce, přidáme petrželku, tymián a bobkový list. Všechno zalijeme 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Hrozinky necháme nabobtnat v misce s vlažnou vodou. Vyloupeme ocásky garnátů (tři necháme vcelku na ozdobení), odstraníme z nich černé střívko,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Brambory uvaříme, scedíme, oloupeme a propasírujeme. Připravíme si stracci. Na vál prosijeme mouku a smícháme ji s vlažnými bramborami. Do směsi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Mušle očistíme. Potom je scedíme a omyjeme. Očistíme chobotničky, vykucháme je, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Petrželku a bazalku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

V míse necháme 12 hodin bobtnat čočku. Mrkev oškrábeme. Oloupeme stroužky česneku a cibuli. Scedime čočku, nasypeme do hrnce a zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očistíme stonky chřestu, oloupeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme mrkev. Oloupeme brambory, všechnu zeleninu nadrobno pokrájíme. Petrželku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyjeme mušle ve studené vodě, dáme do mísy, zalijeme osolenou studenou vodou. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Petrželku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Nožem otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část, omyjeme je pod tekoucí vodou a bílé části podélně rozkrojíme na poloviny. Střídavě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Stáhneme ze sépií kůži, vykucháme, promyjeme a osušíme. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Omyjeme plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Uvaříme 2 vejce. Střídu zalijeme v misce trochou rybího vývaru. Stáhneme z ryby kůži, vykucháme ji, vykrájíme z ní plátky, omyjeme a pokrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Připravíme si maso z vařeného raka, lanýže, 2 druhy strouhaných sýrů, vařené makarony a smetanu. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, maso z raka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist