Korýši
Korýši jsou skupina mořských plodů, do které patří především krevety, garnáti, scampi, krabi, huhři a langusty. Jejich maso je velmi jemné a také poměrně drahé, napodobuje se levnější směsí rybího a rabího masa, které se ještě dobarvuje a pak prodává jako sumiri nebo tzv. krabí tyčinky. Zde najdete mnoho receptů, v kterých jsou korýši nejdůležitější ingrediencí a budete příjemně překvapeni jejich poměrně snadnou přípravou i vynikající chutí hotových jídel.
Krabí maso z konzervy scedíme ze šťávy a necháme okapat. Omyjeme kopr, petrželku, polovinu drobně pokrájíme, polovinu snítek si odložíme na ozdobu....
Do hrnce dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, bobkový list, snítku petrželky, bílé víno a dostatečné množství vody. Přivedeme vše k varu, osolíme,...
Připravíme větší hrnec s vodou, do které dáme cibuli, 3 dl bílého vína, sůl a očištěnou kořenovou zeleninu. Vodu se zeleninou přivedeme do varu,...
Rýži nasypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přemístíme ho většího hrnce, zalijeme vroucí vodou, promícháme, přivedeme k...
Mražené vyloupané krevety necháme povolit, přelijeme vařící vodou, tři minuty prohříváme a pak vodu slijeme. Pokud použijeme malé krevetky,...
Ve vodě necháme 2 minuty kapustové listy, poté otřeme do sucha. V mixéru rozmixujeme kuřecí maso a krevety. Dáme do mísy s chilli, vejcem a...
Nejprve připravíme dresink. Rajčata vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme cca 0.5 minuty odstát a oloupeme. Vydlabeme zrníčka a dužinu...
Připravíme si dresink: smícháme wasabi, olivový olej, limetkovou šťávu a med. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme kostičky. Vmícháme je k...
Oloupané krevety potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut na 200 °C. Po...
Smícháme zázvor, nasekaný koriandr a cibulku a v mixéru je mixujeme 5 sekund. Přidáme oloupané krevety a ještě mixujeme – 10x po jedné sekundě....