Hřebenatky

Mořské plody jsou stále víc oblíbené i v naší kuchyni. Mohou se připravovat mnoha způsoby - většinou například i oblíbeným grilováním, a servírovat s mnoha přílohami při různých příležitostech. Zde najdete recepty na hřebenatky a budete příjemně překvapeni nejen jejich snadnou přípravou, ale i konečnou chutí. Plody moře se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 43 receptů
Zobrazení

Do pánve nalijeme ocet a 35ml vína, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, několik lístků estragonu a sůl, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rozehřejeme olej v hrnci. Přidáme česnek a pórek a 5 minut smažíme. Přidáme rybí vývar, rajčata, papriku, tymián, čili a rajčatový protlak....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hřebenatky a nakrájenou cuketu potřeme zlehka olejem a okořeníme. Na rozpálené pánvi smažíme nakrájenou cuketu z jedné strany 2 minuty. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Větší bílé mušle tzv. hřebenatky, vyloupeme, zbavíme žil, blan a vnitřností. V pánvi rozpálíme máslo, mušle na něm osmahneme z obou stran asi 1-2...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Jsou-li mušle v lasturách, otevřeme je. Jí se jenom bílý sval a oranžový korál, propláchneme pod vodou. Cukety rozkrojíme na polovinu, pak na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Jednu lžíci rozpuštěného másla promícháme se strouhankou nebo s drobky z bílého chleba. Žampióny a cibuli nakrájíme na plátky. Čtyři ohnivzdorné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min

Smícháme olej, ocet, pepř a sůl. Šalotku nasekáme najemno a přidáme do zálivky. Roketu nebo listový salát omyjeme a listy natrháme na menší kousky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 16 min

V pánvičce rozehřejeme slunečnicový a sezamový olej. Zázvor a jarní cibulky nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme červenou papriku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Hřebenatkám odřízneme malý bílý sval a vložíme je do lastur. Máslo rozpustíme a rozšleháme s nakrájeným česnekem, limetkovou šťávou a nasekanými...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Ostřím nože otevřeme hřebenatky a vyřízneme bílé i oranžové části (oříšek a korál). Opláchneme je rychle pod tekoucí vodou a bílé části překrojíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V míse se studenou vodou necháme bobtnat 12 hodin čočku. Svážeme dohromady mrkev, celer, majoránku, bobkový list a petrželku. Nasekáme cibuli a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Šafrán přidáme do majonézy a tak dlouho šleháme metličkou dokud nedosáhneme zlatavě žluté barvy. Vmícháme smetanu a citrónovou šťávu a necháme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle asi pět minut za občasného míchání smažíme nakrájené filety z chňapala, vyloupané a očištěné krevety a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Nejprve připravíme oliheň. Rozřízneme ji, vnitřek ostrým nožem nařízneme do kříže, poté oliheň nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, v misce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Ve větším kastrolu zahříváme šlehačku k bodu varu, ale nevaříme. Poté při nižší teplotě smetanu vaříme s nadrobno pokrájenými cibulkami, tymiánem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

V osolené vodě uvaříme makarony, či jiné těstoviny, až jsou měkké. Před koncem varu těstovin, na oleji 1 minutu restujeme pokrájený česnek, poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Nejprve si připravíme sušené houby (nejlépe hřiby). Na 20 minut je namočíme do horké vody. Poté je vyjmeme, výluh odložíme a houby nakrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěný řapíkatý celer, pórek, mrkev a rajče nadrobno nakrájíme a smícháme s nasekanou petrželkou, mletým masem a bílky. Směs vložíme do hrnce,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Do většího hrnce vlijeme rybí vývar, přidáme víno, šťávu z limetky, ustrouhaný zázvor, pokrájený pórek, šalotky, chilli papričku, kterou jsme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 42 min

Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Krevety vyloupeme, očistíme a nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Kroužky z olidní zbavíme blány. Rybí filé pokrájíme na proužky. Směs na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 59 min

Připravíme si hřebenatky. Odstraníme sval naproti jikrám a jikry oddělíme od masa. Maso i jikry pokrájíme na silnější plátky. Maso osušíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Z pórků odkrojíme pouze zelené části listů. Velice důkladně je omyjeme a necháme okapat.Poté nakrájíme na kolečka. Máslo necháme rozehřát na pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 47 min

Kuřecí vývar přivedeme k varu, přidáme nakrájenou rybu, krevety a hřebenatky. Zakryjeme a na mírném ohni 10 min povaříme. Poté vložíme nakrájené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěné hřebenatky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po okapání osušíme papírovou utěrkou. Každou hřebenatku podélně rozkrojíme na poloviny. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

2 mrkve a 1 cibuli oloupeme, pokrájíme. Přidáme rybí hlavu, kosti a bylinky. Zalijeme cidrem a vaříme do zredukování poloviny objemu. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Mušle omyjeme, vyjmeme z lastur. Pokapeme citronovou šťávou a dáme vařit do 2 l vody. Vaříme 10 minut, poté maso vyjmeme. Do vývaru přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Hřebenatky opláchneme a zevnitř vyjmeme jikry. Ty nakrájíme a každou hřebenatku rozpůlíme. Jikry a maso odložíme odděleně. Na marinádu smícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Promyjeme a necháme okapat hřebenatky. Vyhodíme zčernalé části a oddělíme žlázy. Každou hřebenatku nakrájíme na 4 kousky, žlázy překrojíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Pod studenou tekoucí vodou opláchneme hřebenatky a necháme okapat. Každou hřebenatku překrojíme horizontálně na polovinu. Jarní cibulky pokrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme hřebenatky a smažíme 1 minutu. Hřebenatky vyndáme z pánve a uchováváme teplé. Přidáme do pánve olivový lej a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Stopky zelených fazolek odkrojíme a pokrájíme je. Pokrájíme chilli papričku bez semínek. V hrnci s osolenou vodou povaříme zelené fazolky 4...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

8 grilovacích jehel ponoříme do teplé vody. Smícháme v hmoždíři citronovou trávu, limetkovou kůru a šťávu, chilli a česnek a vymícháme pastu. Na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

V misce smícháme koriandr, zázvor, citronovou šťávu a kůru, pepř, sůl, kmín a česnek. Vznikne pikantní marináda. Očištěné hřebenatky dáme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Rozlomíme hřebenatky ostrým nožem a vyjmeme obsah. Opláchneme, necháme oschnout. V osolené vodě uvaříme chřest, poté ho ve studené vodě zchladíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Hrozinky a kapary krátce povaříme ve vodě, rozmixujeme a necháme vychladnout. Květák rozdělíme na minirůžičky, vložíme na pánev na rozpuštěné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

V misce si smícháme sůl, pepř, 25 ml oleje a limetkovou šťávu. Maso z hřebenatky svatojakubské nakrájíme na plátky a pomažeme směsí z misky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Pevně zavřené hřebenatky dobře očistíme a dáme do hrnce spolu se šalotkou nakrájenou na kolečka. Zalijeme vínem, přikryjeme pokličkou a přivedeme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Do kastrolu na 4 lžíce rozehřátého olivového oleje nasypeme rýži a mícháme ji 2-3 minuty, až se olej do rýže vstřebá. Za stálého míchání postupně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Ze syrového tuňáka nařežeme tenké plátky, otrháme lístky bazalky a vyjmeme maso z hřebenatek. Plátky z tuňáka položíme těsně vedle sebe, lehce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena, rajčata nakrájíme na kostičky. Z oloupané okurky vykrojíme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Zázvor očistíme, nastrouháme najemno, česnek prolisujeme, zelený chřest nakrájíme šikmo na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Lístky koriandru posekáme najemno, špenát nahrubo, zázvor nastrouháme. V pánvi rozehřejeme máslo,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist