Humr
Mořské plody jsou stále víc oblíbené i v naší kuchyni. Mohou se připravovat mnoha způsoby - většinou například i oblíbeným grilováním, a servírovat s mnoha přílohami při různých příležitostech. Zde najdete recepty na humry a budete příjemně překvapeni nejen jejich snadnou přípravou, ale i konečnou chutí. Plody moře se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Připravíme větší hrnec s vodou, do které dáme cibuli, 3 dl bílého vína, sůl a očištěnou kořenovou zeleninu. Vodu se zeleninou přivedeme do varu,...
Do hrnce vložíme do vroucí vody humry, celerový řapík, mrkev a na kousky nakrájenou cibuli. Vaříme cca 7-8min, poté slijeme a necháme vychladnout. ...
Celé uvařené humry grilujeme na venkovním grilu nad středně rozpáleným uhlím cca 5min po každé straně, dokud nejsou na dotyk horcí. Poté...
Humry velkým ostrým nožem rozpůlíme, odstraníme hlavový váček a grilujeme krunýřem dolů na venkovním grilu nad středně horkým uhlím cca 5min....
Čerstvého humra (zmrazeného necháme zcela rozmrazit) vložíme do velkého kastrolu, zalijeme vodou, aby byl zcela ponořený, a na každý litr přidáme 1...
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucí smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme...
Na pánvi rozpustíme polovinu uvedeného množství másla, přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty orestujeme. Přilijeme rybí vývar, bešamelovou...
V hrnci rozpustíme dvě třetiny másla, přisypeme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a dvě...
Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. Toustový chléb opečeme v toustovači. Lanýže očistíme, nakrájíme na proužky a krátce orestujeme na másle. Na...
V misce našleháme vejce se špetkou soli a pepře. Na pánvi rozpálíme máslo a vejce na něj vlijeme. Omeletu opékáme po obou stranách dozlatova....
Maso z vařeného humra nebo langusty upravíme nožem na menší kousky, očištěné okurky nakrájíme na kostičky, promícháme s vařenou rýží a ochutíme. ...
Filety osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a pečeme 12 minut. Upečené filety...
Filety rozkrojíme na 4 porce, vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a zakryté...
Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj filety z ryby, osolíme, opepříme, obložíme plátky masa z humra, plátky lanýžů a zalijeme bešamelem, do...
Kambalu vykucháme, očistíme a celou vaříme v rybím vývaru s kouskem másla a troškou vína 35 až 40 minut. Humra také vaříme ve stejném vývaru 35...
Z očištěných a omytých pstruhů s růžovým masem si připravíme filety bez kostí, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem, pokapeme...
Ostrouháme kůru z poloviny citrónu a uložíme ji stranou. Citrónovou kůru oloupeme, citrón nakrájíme na drobné kostičky, ze zbytků vymačkáme lžíci...
Humra vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme jen dvě minuty. Humra vyndáme, obereme maso z nohou, rozlomíme klepeta a vyndáme maso, odloupneme...
Humra vhodíme na pár vteřin do osolené vroucí vody, čímž ho usmrtíme. Humra rozčtvrtíme. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme na něj kousky...
Z humra uvaříme vývar, přidáme koření. Humra vyndáme a na velkém plameni vaříme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří na asi 4 lžíce. Vývar...