Humr

Mořské plody jsou stále víc oblíbené i v naší kuchyni. Mohou se připravovat mnoha způsoby - většinou například i oblíbeným grilováním, a servírovat s mnoha přílohami při různých příležitostech. Zde najdete recepty na humry a budete příjemně překvapeni nejen jejich snadnou přípravou, ale i konečnou chutí. Plody moře se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 67 receptů
Zobrazení

Připravíme větší hrnec s vodou, do které dáme cibuli, 3 dl bílého vína, sůl a očištěnou kořenovou zeleninu. Vodu se zeleninou přivedeme do varu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Do hrnce vložíme do vroucí vody humry, celerový řapík, mrkev a na kousky nakrájenou cibuli. Vaříme cca 7-8min, poté slijeme a necháme vychladnout. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Celé uvařené humry grilujeme na venkovním grilu nad středně rozpáleným uhlím cca 5min po každé straně, dokud nejsou na dotyk horcí. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Humry velkým ostrým nožem rozpůlíme, odstraníme hlavový váček a grilujeme krunýřem dolů na venkovním grilu nad středně horkým uhlím cca 5min....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Čerstvého humra (zmrazeného necháme zcela rozmrazit) vložíme do velkého kastrolu, zalijeme vodou, aby byl zcela ponořený, a na každý litr přidáme 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucí smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Na pánvi rozpustíme polovinu uvedeného množství másla, přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty orestujeme. Přilijeme rybí vývar, bešamelovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min

V hrnci rozpustíme dvě třetiny másla, přisypeme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a dvě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 42 min

Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. Toustový chléb opečeme v toustovači. Lanýže očistíme, nakrájíme na proužky a krátce orestujeme na másle. Na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

V misce našleháme vejce se špetkou soli a pepře. Na pánvi rozpálíme máslo a vejce na něj vlijeme. Omeletu opékáme po obou stranách dozlatova....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Maso z vařeného humra nebo langusty upravíme nožem na menší kousky, očištěné okurky nakrájíme na kostičky, promícháme s vařenou rýží a ochutíme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Filety osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, pekáček zakryjeme a pečeme 12 minut. Upečené filety...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 37 min

Filety rozkrojíme na 4 porce, vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a zakryté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj filety z ryby, osolíme, opepříme, obložíme plátky masa z humra, plátky lanýžů a zalijeme bešamelem, do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Kambalu vykucháme, očistíme a celou vaříme v rybím vývaru s kouskem másla a troškou vína 35 až 40 minut. Humra také vaříme ve stejném vývaru 35...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Z očištěných a omytých pstruhů s růžovým masem si připravíme filety bez kostí, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem, pokapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

Ostrouháme kůru z poloviny citrónu a uložíme ji stranou. Citrónovou kůru oloupeme, citrón nakrájíme na drobné kostičky, ze zbytků vymačkáme lžíci...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Humra vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme jen dvě minuty. Humra vyndáme, obereme maso z nohou, rozlomíme klepeta a vyndáme maso, odloupneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Humra vhodíme na pár vteřin do osolené vroucí vody, čímž ho usmrtíme. Humra rozčtvrtíme. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme na něj kousky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Z humra uvaříme vývar, přidáme koření. Humra vyndáme a na velkém plameni vaříme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří na asi 4 lžíce. Vývar...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Minutku povaříme ve slané vodě hrášek. Na pánvi s olejem a s lžící vody osmahneme na jemno nasekaný pórek se šunkou, hráškem a bylinkami. Vyvaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Brokolici uvaříme v osolené vodě. Osmahneme na pánvi s olejem a šalotkou. Zaděláme těsto a v chladničce ho necháme odpočinout 2 hodiny. Rejnoka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Maso z vařeného humra nakrájíme na menší kousky, můžeme použít i mražený polotovar. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na nudličky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Rozpůlíme podélně humry. Postavíme si ho nejdříve na zadní část, velkým ostrým nožem prořízneme hlavu a postupujeme až k ocasu. Vyjmeme z hlavy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Zeleninu, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Z humra odřízneme klepeta, rozpůlíme je, z hlavy vyjmeme váček. Maso pokrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 200 min

Humry omyjeme a dáme vařit do 3 l vařící vody. Přisypeme 90 g soli, povaříme 20 vteřin, poté vyjmeme a necháme okapat. Hrudníky pokrájíme na větší...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Omyjeme svazek kopru (2 lžíce). Polovinu svazku svážeme nití a z poloviny kopru otrháme jemné lístky, které použijeme na ozdobu. Z uvařeného humra...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Do mísy dáme 100 g měkkého másla, které vymícháme do pěny se 4 lžícemi Dolin-Vermouth. 1 lžíci nakládaných kaparů scedíme, necháme okapat a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

V míse smícháme 3 lžíce medu s 3 lžícemi kremžské hořčice. Pak vmícháme 250 g smetanového jogurtu a 1 lžíci asijské omáčky. Omytou řeřichu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr humřího bujonu. V míse si smícháme 3 lžíce medu s 3 lžícemi kremžské hořčice. Pak vmícháme 250 g smetanového...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Omytý lilek pokrájíme na kostičky, které dáme do mísy, osolíme je (1 lžička) a necháme "vypotit" asi 20 minut. Pak lilek v sítu promyjeme vodou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr humřího bujonu. V míse si smícháme 3 lžíce medu s 3 lžícemi kremžské hořčice. Pak vmícháme 250 g smetanového...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Červené brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Kostky brambor při mírné teplotě vaříme 10 minut. Svazek kopru vyjmeme a pak (mírně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Salátovou okurku omyjeme, pokrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme a necháme 5 minut odležet. Omyjeme malý svazek kopru (1 lžíce), pak ho...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Limetku omyjeme a nastrouháme, pak vymačkáme šťávu. Zázvor oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Oloupeme česnek a prolisujeme ho. Připravíme si...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

V misce si smícháme 2 lžíce paprikového a 3 lžíce rajčatového protlaku spolu s 1 lžičkou omáčky Sambal Oelek. Do mísy dáme 100 g měkkého másla,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrojíme kruhy tak velké, aby překryly vrch servírovacích zapékacích misek s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

V míse vymícháme 100 g měkkého másla do pěny se 4 lžícemi Dolin-Vermouth. 1 lžíci nakládaných kaparů scedíme, necháme okapat a přimícháme je do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 76 min

Nejdříve připravíme zeleninu, kterou očistíme a omyjeme: červené brambory pokrájíme na kostičky, červenou cibuli pokrájíme nadrobno, mrkev s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist