Langusta, rak
Mořské plody jsou stále víc oblíbené i v naší kuchyni. Mohou se připravovat mnoha způsoby - většinou například i oblíbeným grilováním, a servírovat s mnoha přílohami při různých příležitostech. Zde najdete recepty na langusty a budete příjemně překvapeni nejen jejich snadnou přípravou, ale i konečnou chutí. Plody moře se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Rýžové nudle nejprve necháme namáčet ve vlažné vodě dokud nezměknou. Poté zcedíme a na sítě ještě propláchneme studenou vodou. Ve woku přivedeme k...
Na pánvi rozpustíme 40 g másla, přisypeme cibuli a karotku, které jsme nakrájeli nahrubo. Přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián,...
Z langusty uvařené maso pokrájíme na menší kousky a dáme je do mísy. Uvaříme si vajíčka natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme na...
Rozkrojíme kokosové ořechy, vyškrábeme z nich dužinu a pokrájíme ji. Oloupeme cibuli, očistíme zahradní celer, cibuli i celer dáme do hrnce a...
Langustu omyjeme, oloupeme,cibuli omyjeme. Cibuli a celer jemně pokrájíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a...
Do rybího vývaru přidáme karotku pokrájenou na kolečka, kousek cibule, pokrájenou šalotku, posekanou petrželku, špetku tymiánu, bobkový list, kmín,...
Mražené uvařené raky rozmrazíme (podle návodu). Odlomíme jim ocasy, maso vybereme, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy. Oloupanou cibuli s...
Neoloupanou šalotku překrojíme na polovinu, smažíme na trošce oleje a přidáme portské a s koňakem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje skoro na...
Řeřichu, mátu a petržel omyjeme, zbavíme tvrdých stonků, pokrájíme. Necháme orestovat na 20 ml oleje. Poté odstavíme a necháme zcela vystydnout. ...
Zeleninu, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Z humra odřízneme klepeta, rozpůlíme je, z hlavy vyjmeme váček. Maso pokrájíme na...
Jednu cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, mrkev pokrájíme na proužky. Obojí nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, přidáme na plátky...
Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozehřejeme a přidáme zeleninu, necháme 20 minut dusit. Přilijeme vývar a víno a vaříme 15...
Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné kousky. Opečeme společně s osolenými a opepřenými raky. Jakmile raci zčervenají, podlijeme vínem. Povaříme...
Máslo smícháme s utřeným česnekem a nasekanými bylinkami. Raky omyjeme, přendáme do hrnce, hojně osolíme a opepříme, opékáme zprudka 15 minut....
Do 1 litru horkého rybího vývaru přimícháme 80 g račí polévkové pasty, povaříme 10 minut, přidáme 3 lžíce bílého vína, mletou papriku, sůl a pepř...
Langustu rozkrojíme, vydlabeme hnědý vnitřek a střeva. Hnědou hmotu smícháme s máslem, osolíme a opepříme. Langustu dáme na gril a grilujeme 5...
Langustu 30 minut uvaříme, vychladlou zbavíme krunýře a obereme maso. Salát omyjeme a natrháme na kousky. Zeleninu očistíme, pokrájíme, krátce...
Langusty zbavíme krunýře, osolíme a opepříme. Obalíme v rozšlehaném vejci, mouce a strouhance. Maso osmažíme po dobu tří minut v rozpáleném...
Dáme vařit vodu s trochou citronové šťávy a soli. Do vroucí vody vhodíme langusty a vaříme asi 10 minut. Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku....
Ryby dobře omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Poté je obalíme v hladké mouce. Pórek, mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na drobnější kousky....