Ústřice

Mořské plody jsou stále víc oblíbené i v naší kuchyni. Mohou se připravovat mnoha způsoby - většinou například i oblíbeným grilováním, a servírovat s mnoha přílohami při různých příležitostech. Zde najdete recepty na ústřice a budete příjemně překvapeni nejen jejich snadnou přípravou, ale i konečnou chutí. Plody moře se zcela jistě stanou vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.

Seřadit
Nalezeno 32 receptů
Zobrazení

Na silnější kus látky položíme naplocho ústřici. Obalíme si ruku látkou a do ústřice vsuneme mezi obě poloviny skořápky nůž. Opatrně, abychom se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Zahradní gril rozehřejeme. Na mřížku položíme ústřice a škeble. 5 minut grilujeme, dokud se škeble neotevřou a ústřice neohřejí. Neotevřené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Otevřené ústřice vyjmeme z lastur a uvaříme je ve vlastní vodě s vínem a citronem. Máslo zpěníme, přidáme mouku a zalijeme ji vývarem. Uvaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Ústřice vyjmeme z lastury a mírně osolíme. Obalíme je v nastrouhaném sýru, namočíme v rozšlehaném žloutku a obalíme ve strouhaném sucharu. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Ústřice vyloupeme a šťávu přecedíme do hrnce. Ústřice vypláchneme, oddělené ulity omyjeme a osušíme. V jiném hrnci rozpustíme 30 g másla, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Pečlivě omyté a kartáčem vydrbané ústřice dáme vařit do osolené vody. Vaříme do otevření ústřic. Uvařené maso vydlabeme lžičkou, osolíme, opepříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Ústřice vydrhneme kartáčkem, otevřeme pomocí nože a maso opatrně vyjmeme. Vložíme do horkého, osoleného vývaru, těsně pod bodem varu krátce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Bešamel smícháme se smetanou a přivedeme k varu. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Teprve nyní vmícháme rybí omáčku. Již nevaříme. Dle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 16 min

Uzavřené čerstvé ústřice otevřeme speciálním nožem určeným na otvírání ústřic. Otvíráme tak, že hlubší stranu skořápky ústřice držíme v ruce a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Jablka nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do hrnce s calvadosem. Přidáme máslo a na mírném ohni necháme zezlátnout, cca 2 minuty. Ústřice...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Rozpustíme 1 lžíci másla, zaprášíme moukou a 2 minuty za stálého míchání restujeme. Za stálého míchání přilijeme mléko a pozvolna vaříme, dokud...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

K masu v lasturách přidáme kousek másla, pokapeme worcesterem, posypeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninou a pepřem a zapékáme v předehřáté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Ústřice pokapeme octem balsamico, šunku nakrájíme nadrobno a rozdělíme na ústřice. Posypeme pepřem. Zapékáme v předehřáté troubě na 180 °C asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 13 min

Do každé ústřice vložíme lžičku zakysané smetany a lžičku jiker. Opepříme a ozdobíme koprem a kouskem citrónu. Vychlazený pokrm podáváme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Majonézu smícháme se sezamovým olejem, prolisovaným česnekem, nasucho orestovanými sezamovými semínky a okořeníme pepřem. Vyjmeme maso z polovin...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Ústříce kuchyňsky připravíme, vodu z ústřic a vyčištěné lastury necháme stranou. Šalotku nadrobno nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme suchý vermut,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Máslo smícháme s jemně pokrájenou šalotkou, bylinkami a strouhankou. Ústřice potřeme máslem a vyskládáme do zapékací mísy. Zapečeme 4 minuty pod...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 14 min

Ústřice otevřeme, maso vyjmeme a dáme do hrnce. Přilijeme víno a uvedeme k varu. Vaříme 45 vteřin, poté maso vyjmeme a dáme zpět do vymytých...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Oloupeme česnek a jemně posekáme. Nakrájíme chléb na kostky. Na pánvičce smícháme oba druhy másla. Petržel jemně posekáme a zamícháme do másla....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Anglickou slaninu nakrájíme na slabé plátky, strouhanku promícháme s troškou cayenského pepře. Každou ústřici zvlášť zabalíme do plátku anglické...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Ústřice vyjmeme z lastur a šťávu přecedíme do hrnku. Do hrnce dáme smetanu, víno, přidáme nakrájený pórek a mrkev. Uvedeme do varu a 7-10 minut...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Osušíme 100 g konzervovaných ústřic. Nadrobno nasekáme cibuli a hrst petrželové natě. Nakrájíme osušené uzené ústřice. Ústřice, cibuli a petržel...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Filé nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibule nakrájíme nahrubo, rajčata na čtvrtky, uzenou krkovici na nudličky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Ústřice vyjmeme z lastur a necháme vychladit v lednici. Prázdné lastury důkladně omyjeme, rozložíme na ohnivzdorné talíře na vrstvu mořské soli. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Ústřice pokapeme limetkovou šťávou a poklademe na ně na tenké nudličky nakrájeného lososa. Na každou poté dáme lžičku zakysané smetany. Dozdobíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyté ústřice vyjmeme z lastur a šťávu scedíme do hrnku. Do kastrolu vlijeme smetanu, vývar a víno. Přidáme očištěný, nadrobno nakrájený pórek a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, celer na malé kostičky, listy špenátu dobře omyjeme a nasekáme, šalotku drobně pokrájíme. Ementál...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Ústřicovým nožem otevřeme ústřice, vodu z nich scedíme do kastrůlku a maso ze skořápky vybereme. Na pánev položíme na malé a tenké kousky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Lastury ústřic dobře očistíme a omyjeme. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar. Když se začne vařit, ponoříme do něj ústřice a pomalu je vaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Čerstvé slávky důkladně kartáčem očistíme, pod tekoucí vodou důkladně omyjeme a pak jim odstraníme tykadla. Omyjeme a osušíme citrón a nakrájíme ho...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist