Pšenice

Pšenice má velkou výživovou hodnotu a především v Evropě je jednou z nejdůležitějších potravinářských surovin pro výrobu pečiva, různých druhů těstovin a mnoha dalších jídel. Používá se také k výrobě lihu, škrobu a piva.

V této části najdete mnoho receptů, podle kterých se dá připravit různá pšeničná kaše, mnoho druhů těsta a pečiva, těstoviny...

 

Seřadit
Nalezeno 813 receptů
Zobrazení
Recept obsahuje video

Grapefruity a pomeranče oloupeme, zbavíme i vnitřní bílé slupky a dílky vyloupeme. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek. V misce ušleháme vejce a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu2

Na vále válečkem rozválíme piškoty i sušenky. Přidáme změklé máslo, rum, marmeládu a zamícháme do hladké hmoty. Do hmoty přimícháme ořechy, které...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu2

Na válu rozválíme piškoty, přimícháme kakaový prášek, umleté ořechy, polovinu strouhaného kokosu, změklé máslo, rum, marmeládu, vypracujeme pevnou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Do nahřátých sklenic dáme 2 lžičky krupicového cukru a do dvou třetin nalijeme horkou černou kávu. Zamícháme, přidáme 2 lžíce irské whisky a navrch...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Citronovou kůru nastrouháme a rozdělíme do šálků, zalijeme horkou kávou a do každého šálku přidáme lžičku likéru a osladíme. Promícháme a podáváme.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

V kastrolu smícháme jablečný džus (nebo mošt) s medem a citronovou šťávou. Nové koření, celou skořici a hřebíček svážeme do plátýnka, vložíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Z bílků a cukrů vyšleháme tuhý sníh. Přidáme mleté, neloupané mandle, likér, esenci a citrónovou kůru. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Nejprve rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. V kastrůlku při nízké teplotě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem doběla. Poté postupně přidáme maizenu a přilijeme likér a šťávu z citrusů....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

150ml vody s cukrem a hvězdičkami badyánu přivedeme k varu. Poté přilijeme pastis a směs necháme mírně vychladnout. Jahody omyjeme, odstraníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Dezert připravujeme den předem. Čokoládu nasekáme na kousky a přelijeme ji vroucí smetanou. Za stálého míchání přidáme máslo a přilijeme likér. Vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Víno svaříme s jemně nakrájenou cibulí, jalovcem a pepřem. Dolijeme vývarem. Pomalu vaříme ještě 10 minut, prolisujeme a přilijeme smetanu a gin.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

V šejkru nebo v mixéru důkladně promícháme všechny suroviny a nalijeme je do vyšší sklenice. Můžeme ozdobit jahodou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Troubu předehřejeme na 170C. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem a vanilkou ušleháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Z mandarinek vymačkáme šťávu, smícháme s džusem z granátových jablek a dáme vychladit. Okraje sklenky na šampaňské namočíme do vody a obalíme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do sklenice tzv. tumbleru dáme cukr, sirup monin malinový a limetu nakrájenou na kousky, tu vymačkáme. Přidáme maliny a lístky máty, znovu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do sklenice typu old fashionet dáme cukr a rozkrájenou půlku citrónu nebo limety, kterou vymačkáme muddlerem. Přilijeme rum, promícháme, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do šejkru dáme led, rum, citrónovou šťávu a cukr, protřepeme a nalijeme do sklenice tzv.tumbleru s drceným ledem a grenadinou. Na povrch koktejlu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do šejkru dáme kousek jablka a vymačkáme ho, přidáme led, absinth a citrónovou šťávu. Protřepeme, nalijeme přes sítko do vymražené koktejlové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do šejkru dáme led, přilijeme všechny suroviny a protřepeme. Nalijeme přes sítko do vychlazené koktejlové sklenice. Ozdobíme koktejlovou třešní.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist