Pšenice

Pšenice má velkou výživovou hodnotu a především v Evropě je jednou z nejdůležitějších potravinářských surovin pro výrobu pečiva, různých druhů těstovin a mnoha dalších jídel. Používá se také k výrobě lihu, škrobu a piva.

V této části najdete mnoho receptů, podle kterých se dá připravit různá pšeničná kaše, mnoho druhů těsta a pečiva, těstoviny...

 

Seřadit
Nalezeno 813 receptů
Zobrazení

Omyjeme brambory, uvaříme je ve slupce v 7 dl vody doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu1

Do mísy vložíme máslo, přidáme vejce, prášek do pečiva, mouku, mleté mandle, podmáslí, sůl, pepř a vypracujeme těsto na vafle. Vaflovač pomažeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Z mouky, jogurtu, vejce, kypřicího prášku a soli si vypracujeme hladké těsto, které vyválíme do kulatého plátu. Kolo podělíme na 8 výsečí. Mleté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přilijeme podmáslí, přidáme vejce, sůl, pepř, zakápneme worcesterem a vypracujeme hladké těsto na vafle. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Droždí rozpustíme ve vlažné vodě a rozmícháme s moukou a solí. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Z těsta...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Černý chleba pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme máslo a chleba na něm za stálého míchání osmažíme. Rozklepneme do něj vejce, promícháme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Smícháme mouku, máslo, mleté ořechy, žloutky, vodu a cukr. Z těsta uhněteme váleček, který necháme 30 minut odpočinout v chladničce. Připravíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min Počet komentářů k receptu1

Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Ze všech ingrediencí zaděláme řidší těsto. Smícháme mouku s cukrem a solí, přidáme vlažnou vodu, rozpuštěné, ale vlahé máslo nebo jiný tuk, vejce a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a celá vejce do husté a bílé pěny. Pak už opatrně, pomalu a střídavě přidáváme olej, mléko a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist