Arašídy
Arašídy - burské oříšky - správně nejsou ořechy, za které je většinou považujeme, ale luštěniny. Pěstují se především pro semena a arašídy, které se prodávají jsou tzv. suché skořápkové plody. Arašídy obsahují velké množství různých živin, bílkovin, tuků, cukrů, vitamínů a antioxidantů.
plody se konzumují přímoé, přidávají se do salátů i různých jídel například v exotické kuchyni. Arašídový olej se používá k smažení, vyrábí se z něj i stolní pokrmové tuky, známé jako arašídové máslo.
Nejprve si připravíme základní řezy: kakao vyšleháme s horkou vodou. Přidáme hořkou čokoládu (nastrouhanou) a mícháme do rozpuštění. 4 lžíce...
Omyté kuřecí maso nakrájíme na kousky, promícháme se sójovou omáčkou a necháme chvíli odležet. Vejce rozšleháme s kořením, nasekanými solenými...
Arašídy nahrubo rozdrtíme v hmoždíři. Česnek rozetřeme s olejem, přidáme chilli koření a vmícháme do připravených arašídů. Podáváme k masu.
Z jemně umletých arašídů, vajec, mouky, mleté papriky a soli vypracujeme tuhé těsto. Z těsta vyválíme velmi tenkou placku a vykrájíme z ní různé...
Brambory vařené ve slupce oloupeme, na válu je rozmačkáme na kaši a necháme vychladnout. Arašídy válečkem nahrubo rozdrtíme. Do mísy prosijeme...
Omytá králičí stehýnka osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vejci a čerstvých, na jemno rozdrcených arašídech. Řízky smažíme v...
Zeleninový vývar uvedeme do varu, jáhly vložíme do mísy a vývarem je zalijeme. Necháme asi 15 minut nabobtnat a potom je promícháme vidličkou, aby...
Z vody, mouky, solamylu, prolisovaného česneku, kari koření, soli a nadrcených arašídů vypracujeme řidší těsto. V případě potřeby, přilijeme ještě...
Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem, a troubu si předehřejeme na 180 °C. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a jedlou sodu. V jiné...
Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem a troubu si předehřejeme na 190 °C. Mouku prosejeme do mísy, přidáme jedlou sodu. V jiné míse...