Pomeranče
Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Důležitým a velmi často konzumovaným druhem ovoce je pomeranč a v této části najdete recepty, v kterých jsou právě pomeranče jednou z ingrediencí.
Podívejte se i na další informace o pomeranči - dozvíte se například jaké má účinky na zdraví člověka, jak ho správně uskladnit a další zajímavosti.
Ze tří krvavých pomerančů vymačkáme šťávu, vlijeme ji do menšího hrnce s moučkovým cukrem a pomalu vaříme do doby, až ubyde na polovinu. Hrnec se...
Hrozinky namočíme do teplé vody. Sardinky omyjeme, odkrojíme jim hlavy a ocásky. Rozpůlíme na 2 filety. Zapékací mísu vytřeme olejem, naskládáme...
Mrkev i řepy oloupeme. Použijeme kráječ, abychom je nakrájeli na nudličky. Dáme je do velké mísy. Pomeranč oloupeme a nkrájíme ho na skousky....
Do hlubšího hrnce vložíme máslo, 2 - 3 lžíce nastrouhané pomerančové kůry, lžičku cukru, špetku soli a pomalu, při mírné teplotě, směs budeme...
Bílou část pórku rozřízneme a dobře omyjeme. Mrkev očistíme, pokrájíme na menší kousky. Olej rozpálíme a přisypeme pokrájenou zeleninu. Dusíme 12...
Hlávky ledového salátu očistíme od povadlých listu. Zdravé listy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je. Nakrájíme na širší proužky, které dáme do...
Tvaroh vložíme do mísy a našleháme s mlékem. Oloupaná jablka nastrouháme a promícháme se šťávou a kůrou z omytého pomeranče. Směs vmícháme do...
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý krém a postupně do něj zašleháváme tvaroh. Potom přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a oloupané...
V šejkru smícháme veškeré suroviny a nalijeme do vychlazených sklenic. Následně přidáme nělolik kostek ledu.
Očištěnou a vykuchanou kachnu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Velký pomeranč rozpůlíme, jednu půlku vložíme kachně do břišní dutiny,...