Drobné ovoce
Drobné ovoce - jahody, vinné hrozny, borůvky, rybíz, angrešt a maliny - se používá především k přímé konzumaci, ale také na různé pekařské a cukrářské výrobky, některé druhy i do ovocných knedlíků. Z drobného bobulového ovoce se také připravují různé kompoty, džemy, marmelády, šťávy a sirupy.
V této části najdete recepty na mnoho chutných jídel - nechybí například tvarohové knedlíky plněné jahodami, borůvkový koláč s drobenkou nebo rybízová buchta. Všechny druhy bobulového ovoce se výborně hodí i k zavařování.
Omyté jahody rozmixujeme s jogurtem, citronovou šťávou a medem. Směs dáme zmrazit. Během první hodiny mražení zmrzlinu nejméně dvakrát promícháme.
Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na větší kostky, maso dáme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 1 1...
Do mísy vsypeme mouku, cukr, sůl, kypřící prášek, promícháme, v misce smícháme mléko, měkké máslo, rozkvedlaná vejce a směs přilijeme k mouce....
Jahody omyjeme a rozmixujeme ve vysoké míse s mlékem a s cukrem. Potom přidáme zmrzlinu, znovu promixujeme. Nápoj podáváme studený ve vysokých...
Cukr smícháme s vodou a přivedeme k varu. Přidáme brusinky a vaříme, dokud se brusinky nerozpadnou. Odstavíme a přidáme beefeater (nebo jiný gin)...
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku vmícháme bílý jogurt a směs nalijeme do pohárů. Každý pohár ozdobíme...
Připravíme si formu na 12 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme prášek do pečiva a...
Nejdříve vymažeme koláčovou formu změklým máslem a vysypeme kokosem. Na těsto nejdříve smícháme sypké ingredience, pak přidáme tekuté a vše...
Přebrané ostružiny podlijeme lžící vody a necháme rozvařit. Potom je prolisujeme sítkem nebo umeleme na strojku a dáme znovu vařit. Po částech do...
Pudink uvaříme ze 400 ml mléka a 4 lžic cukru. Listové těsto vyválíme a nakrájíme ho na obdélníčky. Rozdělíme na ně vychladlý puding a do každé...