Angrešt
Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným a často konzumovaným druhem ovoce je angrešt a v této části najdete recepty, v kterých jsou právě angrešty jednou z ingrediencí. Angrešt se dá i velmi dobře zavařovat.
Podívejte se i na další informace o angreštu - dozvíte se například jaké má účinky na zdraví člověka, jak ho správně uskladnit a další zajímavosti.
Svaříme 100 ml vody s 25 g cukru, přidáme omytý angrešt a povaříme 6 - 8 minut. Angrešt vyjmeme a necháme okapat. V mléce rozšleháme vejce,...
Omytý angrešt povaříme ve víně s cukrem asi 5 minut. Polovinu angreštu vyjmeme a zbylý rozvaříme a prolisujeme přes síto. Solamyl rozmícháme se 2...
V míse smícháme mouku se sušeným droždím. Přidáme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme je...
Plech vyložíme pečicím papírem a vyznačíme na něm kolo o průměru 26 cm. Z másla, cukru a whisky ušleháme krém, zašleháme do něj žloutky a...
Mouku smícháme s moučkovým cukrem a rozdrobenou Herou, přidáme žloutky, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme...
Očištěný a omytý angrešt rozvaříme, prolisujeme, osladíme, necháme vychladit. Šlehačku ušleháme do tuha, mírně přisladíme, část jí vmícháme do...
Očištěný a omytý angrešt vložíme do hrnce, přisypeme cukr a za občasného zamíchání dusíme asi 10 minut. Angrešt musí zůstat celý. Potom opatrně...
Angrešt očistíme, omyjeme a vsypeme do hrnce s vařící oslazenou vodou. Do mléka vmícháme mouku, přilijeme k angreštu, mírně osolíme a omáčku ještě...
Mléko se 70g másla zahřejeme a vlijeme do mixeru. Přidáme kakao, žloutek, moučkový cukr a vše mixujeme asi 1 minutu. V míse smícháme hladkou mouku...
Rozpálíme v hrnci máslo s olejem a pod pokličkou 10 minut dusíme cibulku a fenykl, aby změkly. Přidáme angrešt a cukr a 10 minut vaříme, dokud není...