Jahody
Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným a často konzumovaným druhem ovoce je jahoda a v této části najdete recepty, v kterých jsou právě jahody jednou z ingrediencí. Jahody se dají i velmi dobře zavařovat.
Podívejte se i na další informace o jahodách - dozvíte se například jaké mají účinky na zdraví člověka, jak je správně uskladnit a další zajímavosti.
Omyté jahody rozmixujeme s jogurtem, citronovou šťávou a medem. Směs dáme zmrazit. Během první hodiny mražení zmrzlinu nejméně dvakrát promícháme.
Jahody omyjeme a rozmixujeme ve vysoké míse s mlékem a s cukrem. Potom přidáme zmrzlinu, znovu promixujeme. Nápoj podáváme studený ve vysokých...
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku vmícháme bílý jogurt a směs nalijeme do pohárů. Každý pohár ozdobíme...
Pudink uvaříme ze 400 ml mléka a 4 lžic cukru. Listové těsto vyválíme a nakrájíme ho na obdélníčky. Rozdělíme na ně vychladlý puding a do každé...
Omyté jahody necháme okapat, několik jich odložíme na ozdobení, ostatní pokrájíme na kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou. Želatinu rozpustíme...
Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh, přimícháme do něj žloutky, přidáme mouku a hmotu lehce zamícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo (20 g). ...
Tvaroh utřeme s cukrem a se smetanou na jemný krém. Do pohárů vkládáme postupně omyté a na kousky nakrájené jahody a oloupané a nakrájené banány,...
Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyjeme jahody, odstraníme zelené okvětí a...
Připravíme si mixér, nádobku a potřebné suroviny. Očištěné jahody dáme do nádobky. Dále přilijeme mléko a smetanu. Rozmixujeme a přidáme cukr. V...
Měkký tvaroh prolisujeme, osolíme a našleháme s rozpuštěným máslem a vejci. Vyklopíme na vál do prosáté mouky a přilijeme tolik mléka, aby se těsto...