Rybíz

Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným a často konzumovaným druhem ovoce je rybíz a v této části najdete recepty, v kterých je právě rybíz jednou z ingrediencí. Rybíz se dá i velmi dobře zavařovat.

Podívejte se i na další informace o rybízu - dozvíte se například jaké má účinky na zdraví člověka, jak ho správně uskladnit a další zajímavosti.

Seřadit
Nalezeno 117 receptů
Zobrazení

Svaříme 100 ml vody s 25 g cukru, přidáme omytý angrešt a povaříme 6 - 8 minut. Angrešt vyjmeme a necháme okapat. V mléce rozšleháme vejce,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omytý angrešt povaříme ve víně s cukrem asi 5 minut. Polovinu angreštu vyjmeme a zbylý rozvaříme a prolisujeme přes síto. Solamyl rozmícháme se 2...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

V míse smícháme mouku se sušeným droždím. Přidáme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Plech vyložíme pečicím papírem a vyznačíme na něm kolo o průměru 26 cm. Z másla, cukru a whisky ušleháme krém, zašleháme do něj žloutky a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Mouku smícháme s moučkovým cukrem a rozdrobenou Herou, přidáme žloutky, přilijeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěný a omytý angrešt rozvaříme, prolisujeme, osladíme, necháme vychladit. Šlehačku ušleháme do tuha, mírně přisladíme, část jí vmícháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěný a omytý angrešt vložíme do hrnce, přisypeme cukr a za občasného zamíchání dusíme asi 10 minut. Angrešt musí zůstat celý. Potom opatrně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Angrešt očistíme, omyjeme a vsypeme do hrnce s vařící oslazenou vodou. Do mléka vmícháme mouku, přilijeme k angreštu, mírně osolíme a omáčku ještě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Mléko se 70g másla zahřejeme a vlijeme do mixeru. Přidáme kakao, žloutek, moučkový cukr a vše mixujeme asi 1 minutu. V míse smícháme hladkou mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Rozpálíme v hrnci máslo s olejem a pod pokličkou 10 minut dusíme cibulku a fenykl, aby změkly. Přidáme angrešt a cukr a 10 minut vaříme, dokud není...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V míse smícháme tvaroh, máslo, 60 g moučkového cukru, mléko a vše dobře vyšleháme. Do krému vmícháme očištěný a omytý angrešt. Dezert upravíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Na vinnou pěnu smícháme citronovou kůru, víno, muškátový oříšek, zázvor a citrónovou šťávu. Zakryjeme a necháme přes noc v chladničce. V hrnci...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Nepřezrálý angrešt (1kg) očistíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do 0.5 l vody. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omytý citron osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme do sklenice. Želatinu rozpustíme ve 0,3 dl teplé vody. Dobře omytou rýži uvaříme v 7,5 dl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Angrešty a černý rybíz dobře očistíme, omyjeme a rozmixujeme na kaši. Do pyré zašleháme smetanový bílý jogurt, 0,5 dl smetany, jahodový džem, 2...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Očištěný zralý angrešt (bez stopek a okvětí) důkladně v sítu pod tekoucí vodou promyjeme. Angrešt dáme do hrnce s 5 dl vody a pomalu, za stálého...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěný, zralý angrešt (bez stopek a okvětí) důkladně v sítu pod tekoucí vodou promyjeme. V hrnci si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Angrešt dáme do nádoby s máslem a vodou i s květem. Zakryjeme a 5-10 minut dusíme, až je angrešt měkký. Podle chuti přidáme, cukr. Necháme dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Angrešt omyjeme, otrháme stopky a rozmačkáme šťouchadlem. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme angrešt a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Zaprášíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist