Rybíz
Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným a často konzumovaným druhem ovoce je rybíz a v této části najdete recepty, v kterých je právě rybíz jednou z ingrediencí. Rybíz se dá i velmi dobře zavařovat.
Podívejte se i na další informace o rybízu - dozvíte se například jaké má účinky na zdraví člověka, jak ho správně uskladnit a další zajímavosti.
Plátky želatiny naložíme do hrnku s vodou podle návodu na obalu. Budeme potřebovat 6 plátků. Jakmile želatina nabobtná, vmícháme ji do 700 ml horké...
Z prolisovaného tvarohu, smetany a vanilkového cukru našleháme hladký krém. Omyté ovoce obalíme v cukru. V pohárech prokládáme krém vrstvami ovoce,...
Žloutky chvíli třeme v míse s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše promícháme. ...
Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, nakrájeným máslem a vejcem, zaděláme těsto které dáme do vymazané a vysypané koláčové formy. Okraje...
Promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, měkké máslo a připravíme drobenku. Jeden hrnek drobenky dáme stranou a do zbylé vmícháme vejce...
Nejprve smícháme mouku a kypřicí prášek. Postupně přidáme polovinu cukru, máslo a žloutky. Rychle vypracujeme v soudržné těsto, které necháme...
Nejprve připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, máslo, špetku soli, vejce a smetanu. Promícháme ručně nebo šlehačem a necháme asi hodinu odpočívat....
Rybíz omyjeme, prolisujeme a s cukrem vymícháme dohladka. Omáčku používáme při přípravě dezertů nebo zrmzlinových pohárů.
Smícháme jogurt se šlehačkou, přidáme cukr a ušleháme do hladké, lehké pěny. Vložíme do lednice. Rybíz omyjeme, odstopkujeme a asi polovinu...
Tvaroh rozmačkáme vidličkou a dáme do mísy. Přidáme smetanu, vanilkový cukr a vyšleháme hladký krém. Rybíz dobře omyjeme a posypeme cukrem. Krém...
Rybíz omyjeme a zbavíme okvětí. Posypeme jej cukrem, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Potom přilijeme citronovou šťávu. Jogurt rozšleháme se...
Přebraný a omytý rybíz protřeme sítem a šťávu necháme stát v zakryté nádobě. Rozmačkané bobule zalijeme asi 1/2 l studené vody, povaříme a...
Rybíz omyjeme, necháme okapat, bobulky otrháme a nasypeme do zapékací mísy. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Poté vmícháme mouku...
Ovesné vločky vložíme do misky, zalijeme kompotem i s nálevem a necháme alespoň 5 minut nabobtnat. Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, přidáme k...
Želatinu namočíme do studené vody. Rybíz očistíme a propláchneme vodou. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Potom...
Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do pěny, postupně přišleháme 4 vejce. Omytý a okapaný rybíz posypeme lžící mouky, zbylou mouku,...
Rybíz omyjeme, odstopkujeme a vložíme do vyššího hrnce. Přidáme cukr, 125 ml vody a vanilkový lusk. Za stálého míchání uvedeme k varu. Směs...
Omytý rybíz zalijeme vodou, povaříme a ještě teplý prolisujeme. Šťávu podle chuti osladíme. Omyté, vypeckované a na nudličky nakrájené meruňky...
Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vše spojíme. Přidáme tuhou šlehačku a promícháme s likérem z černého rybízu a sirupu z...
Kompotovaný černý rybíz prolisujeme sítkem a šťávu nalijeme do mixéru. Přilijeme vychlazené mléko, cukr, jogurt, vše umixujeme. Koktejl nalijeme...
Okapaný kompotovaný rybíz rozdělíme do pohárů, zakapeme rumem. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, po částečném prochladnutí...
Med rozpustíme v teplém sojovém mléce. Do mísy nasypeme špaldovou mouku se strouhaným kokosem a kypřícím práškem. Na mouku nalijeme sladké sojové...
Žloutky vložíme do hrnce a promícháme s podmáslím, solamylem, cukrem a citronovou kůrou. Směs zvolna za stálého míchání přivedeme k varu a krátce...
Na hlubší pánvi rozpustíme 50 g másla, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou...
Jablka rozkrojíme podélně, vydlabeme lžičkou, až zůstane u slupky jen tenká vrstva dužiny. Vydlabanou dužinu vložíme do misky, přisypeme červený...
Do hrnce nalijeme rybí vývar, zahřejeme a přidáme lžíci rybízového želé. Mícháme, až se želé v horkém vývaru rozpustí. Do vroucího vývaru vložíme...
Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku....
Rybíz omyjeme a necháme dobře okapat. Otrháme kuličky, promícháme je s cukrem. Necháme 30 minut odležet. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Ze...
V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme červený rybíz, citronovou šťávu, třtinový cukr, sůl a pepř. Přivedeme k varu, asi minutu povaříme a odstavíme...
Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme...