Rybíz

Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným a často konzumovaným druhem ovoce je rybíz a v této části najdete recepty, v kterých je právě rybíz jednou z ingrediencí. Rybíz se dá i velmi dobře zavařovat.

Podívejte se i na další informace o rybízu - dozvíte se například jaké má účinky na zdraví člověka, jak ho správně uskladnit a další zajímavosti.

Seřadit
Nalezeno 118 receptů
Zobrazení

Plátky želatiny naložíme do hrnku s vodou podle návodu na obalu. Budeme potřebovat 6 plátků. Jakmile želatina nabobtná, vmícháme ji do 700 ml horké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Z prolisovaného tvarohu, smetany a vanilkového cukru našleháme hladký krém. Omyté ovoce obalíme v cukru. V pohárech prokládáme krém vrstvami ovoce,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Žloutky chvíli třeme v míse s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidáme postupně olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vše promícháme. ...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, nakrájeným máslem a vejcem, zaděláme těsto které dáme do vymazané a vysypané koláčové formy. Okraje...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, měkké máslo a připravíme drobenku. Jeden hrnek drobenky dáme stranou a do zbylé vmícháme vejce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Nejprve smícháme mouku a kypřicí prášek. Postupně přidáme polovinu cukru, máslo a žloutky. Rychle vypracujeme v soudržné těsto, které necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Nejprve připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, máslo, špetku soli, vejce a smetanu. Promícháme ručně nebo šlehačem a necháme asi hodinu odpočívat....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Rybíz omyjeme, prolisujeme a s cukrem vymícháme dohladka. Omáčku používáme při přípravě dezertů nebo zrmzlinových pohárů.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Smícháme jogurt se šlehačkou, přidáme cukr a ušleháme do hladké, lehké pěny. Vložíme do lednice. Rybíz omyjeme, odstopkujeme a asi polovinu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Tvaroh rozmačkáme vidličkou a dáme do mísy. Přidáme smetanu, vanilkový cukr a vyšleháme hladký krém. Rybíz dobře omyjeme a posypeme cukrem. Krém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Rybíz omyjeme a zbavíme okvětí. Posypeme jej cukrem, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Potom přilijeme citronovou šťávu. Jogurt rozšleháme se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Přebraný a omytý rybíz protřeme sítem a šťávu necháme stát v zakryté nádobě. Rozmačkané bobule zalijeme asi 1/2 l studené vody, povaříme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Rybíz omyjeme, necháme okapat, bobulky otrháme a nasypeme do zapékací mísy. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Poté vmícháme mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Ovesné vločky vložíme do misky, zalijeme kompotem i s nálevem a necháme alespoň 5 minut nabobtnat. Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, přidáme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Želatinu namočíme do studené vody. Rybíz očistíme a propláchneme vodou. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Potom...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do pěny, postupně přišleháme 4 vejce. Omytý a okapaný rybíz posypeme lžící mouky, zbylou mouku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Rybíz omyjeme, odstopkujeme a vložíme do vyššího hrnce. Přidáme cukr, 125 ml vody a vanilkový lusk. Za stálého míchání uvedeme k varu. Směs...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omytý rybíz zalijeme vodou, povaříme a ještě teplý prolisujeme. Šťávu podle chuti osladíme. Omyté, vypeckované a na nudličky nakrájené meruňky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vše spojíme. Přidáme tuhou šlehačku a promícháme s likérem z černého rybízu a sirupu z...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Kompotovaný černý rybíz prolisujeme sítkem a šťávu nalijeme do mixéru. Přilijeme vychlazené mléko, cukr, jogurt, vše umixujeme. Koktejl nalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Okapaný kompotovaný rybíz rozdělíme do pohárů, zakapeme rumem. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, po částečném prochladnutí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Med rozpustíme v teplém sojovém mléce. Do mísy nasypeme špaldovou mouku se strouhaným kokosem a kypřícím práškem. Na mouku nalijeme sladké sojové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Žloutky vložíme do hrnce a promícháme s podmáslím, solamylem, cukrem a citronovou kůrou. Směs zvolna za stálého míchání přivedeme k varu a krátce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Na hlubší pánvi rozpustíme 50 g másla, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Jablka rozkrojíme podélně, vydlabeme lžičkou, až zůstane u slupky jen tenká vrstva dužiny. Vydlabanou dužinu vložíme do misky, přisypeme červený...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do hrnce nalijeme rybí vývar, zahřejeme a přidáme lžíci rybízového želé. Mícháme, až se želé v horkém vývaru rozpustí. Do vroucího vývaru vložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na malé kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo a zprudka na něm osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Rybíz omyjeme a necháme dobře okapat. Otrháme kuličky, promícháme je s cukrem. Necháme 30 minut odležet. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Ze...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme červený rybíz, citronovou šťávu, třtinový cukr, sůl a pepř. Přivedeme k varu, asi minutu povaříme a odstavíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vychlazený tuk rozkrájíme na menší kousky, smícháme s chlebem nakrájeným na drobné kousky. Zalijeme mlékem a vypracujeme vláčné těsto. Do těsta...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Rybíz omyjeme, odstopkujeme, vložíme do hrnce a zalijeme 2000 ml vody. Uvedeme k varu a vaříme do změknutí. Měkký rybíz propasírujeme přes síto,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Rybíz očistíme a omyjeme, necháme okapat. Cukr smícháme s 80 ml vody a svaříme v hustý sirup. Rybíz přesypeme do zapékací formy, zalijeme horkým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Ovoce omyjeme, zbavíme stopek. Broskve a meruňky vypeckujeme a dužinu pokrájíme na menší kousky. Meloun na vrchu seřízneme, dužinu vydlabeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

V míse důkladně rozmixujeme ovoce, cukr a skořici. Připravíme si omytou sklenici, kterou naplníme hotovou rozmixovanou směsí. Když je sklenice...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 3 min

Nejprve rybíz očistíme a zbavíme stonků. Rybíz, skořici, cukr a hřebíček vaříme 10 minut. Poté ze směsi vyjmeme skořici a hřebíček. Směs plníme do...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 13 min

Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka. Doprostřed každého kolečka položíme lžičku rybízové zavařeniny, těsto přehneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Rybízové želé trochu zahřejeme, aby se rozpustilo. Přilijeme džus, likér, promícháme a necháme vychladnout. Čerstvý rybíz omyjeme, šťouchadlem ho...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Ovoce, cukr a 3 lžíce vody vaříme asi 5 minut, dokud ovoce nezměkne. Poté necháme směs částečně vychladnout. Dno a stěny formy na nákyp vyložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Do hrnce nasypeme rybíz bez větviček, maliny a zalijeme vodou. Povaříme několik minut a rozmixujeme. Přisypeme cukr, přilijeme vanilkovou esenci,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Do misky nasypeme kuličky rybízu bez stonků, vidličkou je trochu rozmačkáme, zalijeme likérem a necháme 10 minut uležet. Obsah misky překlopíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Rybíz bez stonků nasypeme do misky, zalijeme likérem, brandy, přisypeme cukr, necháme máčet asi 10 minut. Rybíz scedíme, nasypeme do připravených...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do mísy nalijeme růžové nebo červené víno, šťávu z rybízového kompotu a rozmačkaný rybíz z kompotu. Zakápneme pomerančovou šťávou. Vše důkladně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Bobule rybízu omyjeme, vložíme do hrnce, přilijeme 1 sklenici vody a pomalu vaříme asi 10 minut. Přilijeme likér, zbytek vody, přisypeme želírovací...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rybízové kuličky omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, přikápneme likér a povaříme asi 10 minut....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min

Rybízové kuličky a maliny dobře omyjeme v sítku pod tekoucí vodou, překlopíme do hrnce, zalijeme vodou, šťávou, zakápneme likérem, přivedeme k varu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rybízové kuličky nasypeme do sítka, omyjeme pod tekoucí vodou a propasírujeme do mísy. Přilijeme cukr rozpuštěný v převařené horké vodě, přikápneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min

Rybízové kuličky propláchneme pod tekoucí studenou vodou, nasypeme do misky, vidličkou trochu rozmačkáme, zalijeme pomerančovou šťávou, sirupem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do misky nasypeme mouku, strouhanou citronovou kůru, přilijeme mléko, přidáme rozkvedlané žloutky a vymícháme těsto. Nakonec do těsta opatrně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce, vanilku, strouhanou citronovou kůru, třeme cca 30 minut, poté přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist