Hrušky
Hrušky se konzumují čerstvé, vařené, sušené nebo kandované, jsou z nich vynikající kompoty, džemy, džusy a mošty. Hrušky se také nakládají do červeného vína a podávají jako příloha k zvěřinovým masům, používají se na koláče a deserty, na ovocné saláty… Sušené a kandované plody jsou velkým koncentrovaným zdrojem energie. Z uvařených a namletých sušených hrušek se vyrábí hrušková povidla, kterými se plní např. valašské „frgále“.
Recepty s hruškami jsou v této části a zcela jistě si z nich podle svojí chuti vyberete.
Do hrnce s vodou přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, přisypeme skořici, vložíme hřebíček a nakonec med. Vše dobře zamícháme a na silném ohni...
Z citronu odstraníme kůru a pecky a dužinu smícháme s ostatními ingrediencemi, které jsme nahrubo nakrájeli. Odšťavníme je, nalijeme do sklenice...
Hrušky oloupeme a stopky ponecháme. Spodní stranu hrušek mírně seřízneme. V kastrole zvolna svaříme červené víno s cukrem, citrónovou šťávou a...
V míse nebo v robotu zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru a máslo na drobenku. Přidáme vejce a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto...
Zralá jablka a hrušky omyjeme, odstraníme stopky, jádřince a každý druh zvlášť nastrouháme nebo rozdrtíme. Ihned vylisujeme a šťávy smícháme...
Hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na 8dílků. V pánvi rozpálíme olej s máslem a kuřecí maso z každé strany cca 2min orestujeme. Poté...
Omyjeme a osušíme borůvky. Zralé hrušky omyjeme, rozkrojíme je, odstraníme jaderníky, hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme těsto...
Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a...
Nejprve rozehřejeme 170g másla ve vodní lázni a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvasnice, cukr, přilijeme vychladlé máslo,...
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na silnější plátky. Poté je rozložíme do mísy, polijeme koňakem a posypeme cukrem a...