Švestky
Ovoce je zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se mělo objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným a často konzumovaným druhem ovoce je švestka a v této části najdete recepty, v kterých jsou právě švestky jednou z ingrediencí. Švestky se dají dobře zavařovat, jsou z nich i vynikající švestková povidla
Podívejte se i na další informace o švestkách - dozvíte se například jaké mají účinky na zdraví člověka, jak je správně uskladnit a další zajímavosti.
Mandle nasekáme na jemno. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, přidáme mleté maso, vejce, mandle, strouhanku, paprikovou pastu, osolíme, opepříme a...
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme krupici, osmažíme, zalijeme...
Použijeme měkké sušené švestky bez pecek. Každou švestku obalíme plátkem anglické slaniny a závitek upevníme párátkem. Obalené švestky urovnáme...
Sušené švestky namočíme na 30 minut do vlažné vody. Potom je scedíme, necháme okapat. Po délce švestky rozřízneme napůl, vybereme pecku a vložíme...
Sušené švestky bez pecek zalijeme horkou vodou a necháme pár minut namáčet. Scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Plátky slaniny...
Švestky se pokusíme naplnit kozím sýrem, pokud se to nedaří, stačí dát tyto dvě ingredience k sobě. Prosciutto nakrájíme na 10 tenkých plátků a ty...
Houby namočíme do vody, ze syrového zelí obereme zvadlé listy a zelí nakrouháme na nudličky, oloupané cibule nakrájíme nadrobno, kysané zelí...
Bažantí prsa vykostíme, nakrájíme na tenké plátky a osolíme. Sušené švestky vypeckujeme, sýr nakrájíme na kousky. Na jehly střídavě napichujeme...
Švestky opláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat. Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Vychladlé uvařené brambory najemno nastrouháme...
Vařenou červenou řepu nahrubo nastrouháme. Přidáme předem namočené sušené švestky a nakonec vlašské ořechy. Podle chuti osolíme, opepříme,...