Ryby - ostatní
Ryby jsou velkým zdrojem mnoha látek, prospěšných lidskému organismu a měli bychom je do jídelníčku zařazovat alespoň dvakrát týdne a ne jenom o Vánocích.
Jídla ze všech druhů ryb si připravíte podle receptů v této části a možná vás překvapí, na kolik způsobů se losos, kapr, štika, candát a další druhy ryb dají upravit a servírovat. Mořské ryby se v mnoha případech připravují poněkud jinak než ryby sladkovodní a také samozřejmě i jinak chutnají - v jídelníčku by ale chybět také neměly.
Uzeného jesetera najemno rozmixujeme spolu se zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr a lososový kaviár. Nakonec zlehka...
Ušleháme tuhý sníh z bílků, osolíme, vmícháme žloutky, mouku a směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané pánve. Upečeme ve vyhřáté troubě....
Sardinky pokapeme šťávou vylisovanou z citronu, ochutíme solí a zakryté necháme cca 40min marinovat. Poté vyjmeme z marinády a necháme okapat. ...
V mixéru rozmixujeme olivy, citronovou kůru,šťávu a máslo. Jemně nasekáme ančovičky a přidáme do směsi. Vše mixujeme 20 vteřin v mixéru. Postupně...
Pražmu naporcujeme na filety, cca 5min podusíme v páře a uchováme v teple. Citrusy oloupeme, rozdělíme na dílky a odstraníme slupky. Ananas...
Grundle vložíme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Přemístíme do mísy, vmícháme nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný kopr, strouhanou citronovou...
Filé pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Vložíme do teflonové pánve vhodné do trouby, mírně podlijeme vodou a pečeme doměkka. Na upečené filé...
Sardinky dáme do misky a přidáme k nim máslo, hořčici, sůl a pepř a vše důkladně rozmixujeme. Rybičkovou pomazánkou potřeme na kolečka pokrájenou...
Bylinky nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a do směsi vložíme porce filé. Pod fólií necháme zhruba 3 hodiny marinovat....
Brambory velmi dobře očistíme a omyjeme, pak je rozpůlíme, ve velké míse smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Naskládáme je na plech s pečicím...
Rybí filé osolíme, opepříme a okmínujeme. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trošku oleje, vložíme porci filé a zprudka osmažíme z obou...
Makrely opláchneme, nakrájíme na porce, mírně osolíme a obalíme v prosáté mouce. Na horkém tuku je opečeme. Potom ryby vyjmeme, do tuku od opékání...
Makrely omyjeme a nakrájíme na porce. Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu...
Očištěnou a vykuchanou makrelu nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Porce zvolna smažíme v...
Očištěné a opláchnuté makrely osolíme a vložíme je do rozehřátého tuku. Po obou stranách je pečeme doměkka. Opečené ryby z tuku vyjmeme. Do tuku...
Očištěné sledě opláchneme ve vlažné vodě, osolíme je a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku dorůžova. Potom ryby zalijeme vínem, přidáme na...
Očištěné a opláchnuté makrely osušíme, osolíme, opepříme a v horkém tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme. Do tuku od opékání...
Plátky platýse omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou okurku podélně rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na trojhránky. Ve woku...
Opláchneme rybí maso, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Posypeme je paprikou, opepříme a necháme odležet. Nakrájenou slaninu na kostičky...
Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané sardele a petrželovou nať, zalijeme vývarem a necháme dobře...