Makrela

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je makrela - a v této části najdete recepty, v kterých je právě makrela jednou z ingrediencí. Makrela se často smaží, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaná.

Seřadit
Nalezeno 35 receptů
Zobrazení

Máslo rozehřejeme a smícháme s prolisovaným česnekem, solí, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Očištěné porce makrel potřeme touto směsí a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěnou a omytou makrelu poprášíme moukou, osolíme a zprudka opečeme na oleji. K hotové rybě přidáme nakládané cibulky, rajčatovou šťávu, pepř a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné makrely (hlavy odstraníme) podélně rozřízneme, osolíme a urovnáme do zapékací mísy kůží dolů. Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli, nasekanou petrželkou, rozehřátým máslem a citronovou šťávou. Omyté porce makrel opečeme po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté, osušené a vykuchané makrely vytřeme zevnitř solí a pepřem a zakápneme citrónovou šťávou. Z pokrájené cibulky, posekané petrželky a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Filety z makrely osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky, citronovou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet. Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody. Cibuli oloupeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Na 180 stupňů předehřejeme troubu. Bazalku omyjeme a nakrájíme na proužky. Do misky dáme bazalku, přidáme rozetřený česnek a máslo. Promícháme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Z čerstvé malé makrely odkrojíme od hlavy podle páteře dva plátky, zbavíme je kostí a na kůži uděláme blízko sebe příčné zářezy, aby se ryba při...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Rybu nakrájíme na filety, osolíme a opepříme. Šalotky nakrájíme nadrobno, kapary nasekáme. Filety položíme na vymaštěný plech a asi deset minut...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyjeme 3-4 brambory a v rendlíku v 5 dl vody je uvaříme doměkka. vaříme přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Cibuli nakrájíme na silnější plátky. Ryby očistíme, opláchneme a osušíme. Poté ryby osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme olejem. V rendlíku na oleji...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Důkladně očištěné a oprané makrely naložíme do soli na celou noc. Poté je opečme v pánvi na rozpáleném oleji do červena. Vypečený olej přecedíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do misky nalijeme smetanu, kopr a pažitku nasekáme najemno a přidáme ke smetaně. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme strouhanou pomerančovou kůru...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Filety z makrely osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran dozlatova. Filety necháme vychladnout a nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 21 min

Do misky nalijeme sójovou omáčku, rybí omáčku, rýžový ocet, přidáme nastrouhaný zázvor, promícháme a v této marinádě obalíme filety z makrely....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Citron nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, makrelu naporcujeme. Do každé porce makrely uděláme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Porce makrely osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek pokrájíme na tenké plátky, rajčata scedíme a trochu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Čerstvé makrely rozřízneme od řitního otvoru k hlavě, vyjmeme vnitřnosti a odřežeme hlavy, ploutve a ocasy. Poté makrely rozřízneme podélně okolo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Vykuchané a očištěné makrely položíme na pracovní stůl, odřízneme hlavy, ocasní ploutve a ryby vložíme do mísy. Meruňkový kompot scedíme, meruňky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 18 min

Zeleninový vývar smícháme s kari pastou. Rýži vaříme v zeleninovém vývaru, který přidáváme k rýži podle potřeby. Makrelu natrháme na větší kusy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Nejdříve si připravíme marinádu: omyjeme 2 citróny (chemicky neošetřené) a z jednoho citrónu vymačkáme šťávu do mísy. Přidáme k ní olej, špetku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

Mražené vykuchané makrely necháme rozmrazit, pořádně je promyjeme i zevnitř a osušíme je. Pak je pokapeme citrónovou šťávou i zevnitř, necháme je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 24 min

Vejce předem uvařená natvrdo oloupeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Žloutky vyjmeme, dáme do mísy a bílky odložíme. Do mísy k žloutkům přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z uzené makrely obereme maso, dáme pozor, aby v mase nezůstaly žádné kosti. Oloupaný a omytý křen a 1/2 oloupaného jablka nastrouháme do mísy. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Očištěnou a omytou mrkev jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k ní jemný žervé sýr, 2 lžičky zakysané smetany, nadrobno pokrájenou omytou pažitku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Zeleninu očistíme a omyjeme. Listy salátu natrháme na kousky, jablko nakrájíme na dílky a zakapeme citronovou šťávou. Okurku podélně rozkrojíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vykuchaným, omytým a osušený makrelám roztáhneme břicha, potřebujeme je mít úplně otevřené. Stroužky česneku utřeme, z omytých, chemicky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěným makrelám rozkrojíme břicha, vykucháme je a dobře omyjeme. Brambory uvařené v slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky: snítku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist