Sladkovodní ryby

Sladkovodní ryby žijí – jak je už z názvu zřejmé – v tzv. sladkých vodách – v potocích, řekách, jezerech, rybnících… Některé druhy žijí divoce, jiné se chovají v chovných rybnících. Mezi nejvíce známé patří zcela jistě kapr, pstruh, okoun, štika, lín, tolstolobik, úhoř, sumec, candát nebo cejn. Ryby jsou velmi zdravé a sladkovodní navíc proti některým druhům mořských ryb i cenově dostupné.

Sladkovodní ryby se připravují všemi známými způsoby - mohou se vařit i dusit, péct i smažit a také grilovat. V této části najdete mnoho receptů, v kterých jsou právě sladkovodní ryby jednou z ingrediencí a zcela jistě si z nich vyberete.

Seřadit
Nalezeno 948 receptů
Zobrazení

Porci kapra osolíme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Skoro měkkou ji zalijeme vejci rozšlehanými se solí, mlékem a nakrájenou šunkou....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Mrkev a petržel oškrábeme, spolu s umytým pórkem nakrájíme na kolečka, celer oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Kapra vykostíme, omyjeme, osušíme a z filetů nakrájíme kousky o velikosti větších hranolků. Česnek oloupeme a prolisujeme a v míse smícháme s...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu3

Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme moukou. Opékáme je na rozehřátém másle po obou stranách. Opečené pstruhy vyjmeme, do...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Vykuchané, očištěné ryby zbavené hlav omyjeme, osušíme a dobře osolíme. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí vložíme pečené rybí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 340 min Počet komentářů k receptu1

Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet. Připravené...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř. Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Vybereme větší štiku, budeme z ní potřebovat pouze filety. Štiku vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve, opatrně vyndáme páteř a maso zbavíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Vykostěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme a opečeme na oleji. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce opečeného candáta a posypeme...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v mírně osolené vodě. Maso z hlav i vnitřností nakrájíme na malé kousky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vykuchané, očištěné a opláchnuté ryby mírně osolíme a podusíme na třetině dávky másla. Potom ryby vykostíme a se zbylou šťávou prolisujeme hustým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v osolené vodě. Maso z hlav obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Candáta zbaveného kůže naporcujeme na silnější kousky a osolíme. Vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme 5 cl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěného kapra opláchneme a nasekáme na porce. Maso mírně osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a opečeme na tuku. Potom porce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra opláchneme a nakrájíme na porce. Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra opláchneme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce. Jednotlivé porce potřeme utřeným česnekem se solí a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme a naporcujeme. U porcí nařízneme kůži, do řezu zasuneme klínek omytého citronu a maso mírně osolíme. Cibuli jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěného, vykuchaného kapra nasekáme na porce. Maso mírně osolíme, opečeme na tuku, zastříkneme vodou a krátce podusíme. Žampiony očistíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na části tuku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce. Maso osolíme a na horkém tuku po obou stranách opečeme. Potom je mírně podlijeme vodou a vínem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku. Kapra vyjmeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra zbavíme kůže a hřbetní kosti. Maso omyjeme, nakrájíme na porce a mírně osolíme. Z vajec rozšlehaných s vínem, z hladké a hrubé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Nakrájíme jej na porce, mírně osolíme a opepříme. Z vajec rozšlehaných s mlékem, z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Maso nakrájíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Z vajec rozšlehaných s vínem, z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Pstruha omyjeme a osušíme, osolíme ho a pomažeme rozetřeným česnekem smíchaným se solí. Pstruha jemně obalíme v hladké mouce a rychle opečeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Omytého kapra zbavíme šupin, osolíme a posypeme grilovacím kořením zevnitř i na povrchu, vnitřek vymažeme hořčicí. Okořeněného kapra plníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Kapra nakrájíme na řezy široké asi 3cm, osolíme a potřeme čerstvě mletým pepřem. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou kořenovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Filety z kapra pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme 15min. odležet. Omyjeme rajčata a papriku, kterou jsme zbavili...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Do hrnce dáme vařit rybu a kořenovou zeleninu. Rybu vykostíme, zeleninu nakrájíme a vývar přecedíme. Dáme zpět do vývaru. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Smícháme strouhanku, olej, prolisovaný česnek a pečeme na plechu s pečícím papírem 10 minut. Dvě lžíce oleje, dva stroužky prolisovaného česneku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Vykucháme ryby, důkladně je omyjeme a očistíme, osušíme. Nasolíme je, posypeme česnekem, tymiánem a sladkou paprikou. Necháme dvě hodiny odležet....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme je na kousky. Česnek a cibuli nakrájíme a osmahneme, přidáme rajčata a 10 minut povaříme omáčku. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet. Mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Pstruhy omyjeme a osušíme a z obou stran i zevnitř posolíme, potřeme česnekem a citronovou šťávou. Na bocích ryb uděláme zářezy a dáme do nich...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme. V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu. Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Troubu předehřejeme na 180C. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Pstruha stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Zapékací...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Porce očištěného kapra osolíme a poprášíme moukou. Maso vložíme na rozpálené sádlo, posypeme utlučeným kmínem a opékáme asi 10 minut. Potom...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, necháme zpěnit a vložíme očištěné, osolené porce kapra obalené v mouce. V troubě porce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist